• Pretrasisma protestu un grautiņu dēļ ASV no straumēšanas platformas repertuāra izņem ikonisko filmu Vējiem līdzi

    Izklaide
    Ziņu aģentūra LETA
    10. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vivjena Lī Skārletas lomā
    Foto: Publicitātes foto
    Vivjena Lī Skārletas lomā
    SV medijiem turpinot pārskatīt savu piedāvājumu pēc visā valstī notikušajiem pretrasisma protestiem un grautiņiem, straumēšanas platformā HBO Max no otrdienas vairs netiek piedāvāta filma Gone with the Wind (Vējiem līdzi).

    Daudzas Oskara balvas saņēmusī 1939. gada pilsoņkara episkā drāma ir visu laiku visienesīgākā filma, tomēr tas, kā tajā atainoti ar dzīvi apmierinātie vergi un varonīgie vergturi, izpelnījies pārmetumus.

    «Vējiem līdzi ir sava laika produkts un ataino dažus etniskos un rasu aizspriedumus, kas, diemžēl, bija izplatīti amerikāņu sabiedrībā,» paziņojumā skaidroja HBO Max pārstāvis sakariem ar presi. «Rasistiskais atainojums bija aplams toreiz un ir aplams šodien, un mums šķita, ka saglabāt šo filmu piedāvājumā bez paskaidrojumiem un nenosodot šo atainojumu būtu bezatbildīgi.»

    Filma pēc kāda laika atkal tiks piedāvāta nesen izveidotajā straumēšanas platformā līdz ar diskusijām par tās vēsturisko kontekstu, norādīja uzņēmums.

    Nekas netiks rediģēts, «jo, ja tas tiktu darīts, tas būtu tas pats, kā apgalvot, ka šādi aizspriedumi nekad nav pastāvējuši».

    «Ja mēs esam apņēmušies radīt taisnīgāku, objektīvāk un ietverošāku nākotni, mums vispirms ir jāatzīst un jāsaprot mūsu vēsture,» pavēstīja kompānija.

    Pēc izņemšanas no straumēšanas platformas HBO Max repertuāra Vējiem līdzi nonāca ASV tīmekļa lielveikala Amazon pārdotāko filmu un televīzijas pārraižu topa pirmajās vietās.

    Vējiem līdzi standarta DVD disks, 70. jubilejas DVD disks un 70. jubilejas Blu-ray disks atrodas Amazon pārdotāko filmu un televīzijas ierakstu pirmajās trijās vietās, liecina uzņēmuma apkopotā pārdošanas datu informācija.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē