• Par Satversmei neatbilstošu atzīst normu, kas Jurašam un Zakatistovam liedz piedalīties Saeimas darbā

    Klubs
    Ziņu aģentūra LETA
    23. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Atis Zakatistovs
    Foto: LETA
    Atis Zakatistovs
    Satversmes tiesa (ST) par neatbilstošu Satversmei atzinusi normu, kas liedz kriminālvajāšanai izdotam Saeimas deputātam piedalīties Saeimas darbā, liecina ST mājaslapā publicētā informācija.

    Attiecībā uz Saeimas deputātu Juri Jurašu (JKP) norma par spēkā neesošu atzīta sākot no 2019.gada 31.janvāra. Saistībā ar izdošanu kriminālvajāšanai kopš šā gada jūnija Saeimas darbā pilntiesīgi nevar piedalīties arī KPV LV deputāts Atis Zakatistovs.

    Tāpat par neatbilstošu Satversmei atzīta norma, kas liedz kriminālvajāšanai izdotam deputātam saņemt atalgojumu pilnā apmērā.

    Līdz šim attiecībā uz Jurašu un Zakatistovu pēc viņu izdošanas kriminālvajāšanai tika piemērota Saeimas Kārtības ruļļa norma, liedzot šādā situācijā viņiem piedalīties Saeimas un komisiju sēdēs un tajās balsot.

    Šo normu ST tagad atzina par Satversmei neatbilstošu.

    Vaicāts par šo lēmumu, Zakatistovs aģentūrai LETA pauda, ka ST lēmumi «nav jāvērtē, bet ir jāpieņem un jāpilda». Viņš norādīja, ka ST lēmums, attiecīgo normu atzīstot par Satversmei neatbilstošu, attieksies arī uz viņu un ļaušot atkal pilntiesīgi piedalīties Saeimas darbā.

    Jurašs aģentūrai LETA norādīja, ka ST spriedums «ir apliecinājums tam, ka pakāpeniski tiesiskā situācija Latvijā uzlabojas», piebilstot, ka tas esot liels solis tiesiskuma stiprināšanā, kas nākotnē atturēšot no politiski motivētu lietu rosināšanas.

    «Pēc tam, kad man tika piedāvāts miljons eiro kukulis, bet es no tā atteicos un par to paziņoju Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadībai, pret mani tika ierosināta politiski motivēta lieta, cenšoties mani tiesāt par valsts noslēpuma izpaušanu. Lai gan ikvienam juristam ir skaidrs, ka ziņas par noziegumu nevar būt valsts noslēpums, pret mani tika safabricēta lieta, lai kavētu man veikt politisko darbību,» uzskata Jurašs.

    Viņš akcentēja, ka ST lēmums viņam ļaus atgriezties darbā Saeimā un aktīvāk pārstāvēt savu vēlētāju intereses. Viņš jau tuvākajā laikā plāno nākt ar priekšlikumiem azartspēļu ierobežošanas jomā.

    Pašlaik kriminālvajāšanai ir izdoti divi Saeimas deputāti – Jurašs un Zakatistovs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē