• Oficiāli: Banki kļuvis par Latvijas basketbola izlases galveno treneri

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    25. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: vtb-league.com
    Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde vīriešu izlases galvenā trenera amatā apstiprinājusi itāļu speciālistu Luku Banki, informē LBS.

    Līgums tiks noslēgts līdz 2023.gada Pasaules kausa izcīņas cikla beigām, ar iespējām to pārtraukt, ja Latvijas komanda nekvalificējas nākamajam sacensību posmam.

    55 gadus vecais Banki kļuvis par Latvijas vīriešu valstsvienības 14.galveno treneri kopš neatkarības atjaunošanas, amatā nomainot Robertu Štelmaheru.

    Līgums tiks noslēgts līdz 2023.gada Pasaules kausa izcīņas cikla beigām, ar iespējām to pārtraukt, ja Latvijas komanda nekvalificējas nākamajam sacensību posmam.

    Iepriekš Banki kandidatūru atbalstīja LBS Treneru komisija.

    Paredzams, ka Banki Latvijā pirmo reizi ieradīsies pēc Lieldienām Pafbet Latvijas – Igaunijas līgas finālturnīra laikā, kad paredzēta līguma parakstīšana.

    Banki no 1997. līdz 2006.gadam bija galvenais treneris Itālijas komandās Livorno (A2 sērija), Trieste, Trapani (Lega 2) un Jesi (Lega 2). 2001.gadā viņš bija Itālijas U-20 izlases un otrās izlases galvenais treneris.

    No 2006. līdz 2012.gadam Banki strādāja kā Sjēnas Montepaschi galvenā trenera asistents, bet 2012./2013.gada sezonā pats vadīja šo vienību.

    Turpinājumā no 2013. līdz 2015.gadam viņš bija Eirolīas kluba Milānas Emporio Armani galvenais treneris. 2014.gadā Banki kļuva par Itālijas čempionu un Eirolīgas ceturtdaļfinālistu, bet gadu vēlāk ar komandu izcīnīja pirmo vietu A sērijas pamatturnīrā.

    Vēlāk viņš 2017./2018.gada sezonā līdz februārim bija Torino galvenais treneris, bet sezonas beigās stūrēja Vācijas komandu Bambergas Brose. Nākamajā sezonā itālis vadīja Grieķijas klubu Atēnu AEK, ar kuru uzvarēja FIBA Starpkontinentālajā kausā, bet 2019.gadā līdz novembrim viņš bija Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ galvenais treneris.

    Iepriekšējā sezonā Banki strādāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fārmklubā Longailendas Nets, kas spēlē Attīstības jeb G līgā.

    Tuvākās spēlēs Latvijas izlasei ir Pasaules kausa priekškvalifikācijas sacensību otrajā kārtā, kur pirmie mači sāksies augustā.

    Pēc pēdējās 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, kurā Latvijas izlase zaudēja iespējas iekļūt finālturnīrā, no galvenā trenera amata atkāpās Štelmahers.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē