• Lembergs savu lietu salīdzina ar Navaļnija spriedumu; Sormulis apsūdzības uzskata par kaunu valstij

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    22. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Prokuratūras sagatavotās apsūdzības ir kauns valstij, uzskata Ventspils mēra Aivara Lemberga lietā apsūdzētais kādreizējais Lemberga biznesa partneris Ansis Sormulis.

    Vērtējot spriedumu un piemēroto apcietinājumu, Lembergs uzsvēra, ka tas ir normāls politisks process, izrēķinoties ar opozīcijas politiķi. «Tas Navaļnija scenārijs – tikai Latvijā. Apsveicu Latvijas tiesiskumu un demokrātisko valsti ar to, ka man pielietots drošības līdzeklis apcietinājums,» uzsvēra Lembergs.

    Tiesas spriedums apliecina, ka prokurors Juris Juriss un tiesnese Jansone taisa karjeru, bet tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) un Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) jāsaglabā laba pozīcija nākamajām vēlēšanām. «Politikā ir sava loģika,» uzsvēra Lembergs.

    Sormulis žurnālistiem pauda nostāju, ka viņam inkriminētā apsūdzība ir nepamatota un neesot loģiska.

    Plašākos komentāros Sormulis neieslīga. Sormuļa advokāts Jānis Rozenbergs aģentūrai LETA teica, ka jau šodien iesniedzis pieteikumu par pilna sprieduma sagatavošanu, bet vēlāk, visdrīzāk, tiks iesniegta apelācijas sūdzība.

    Vēl viens Lemberga lietā apsūdzētais – Ventspils mēra dēls Anrijs – aģentūrai LETA komentārus par spriedumu nesniedza.

    Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa šodien Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Vienlaikus tiesa daļā apsūdzību Lembergu attaisnoja. Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē, jo tiesa lēma līdz šim spēkā esošos ar brīvības atņemšanu nesaistītos drošības līdzekļus atcelt.

    Lembergs žurnālistiem teica, ka spriedumu pārsūdzēs, un viņš prognozē, ka tālākie tiesas procesi aizņems vēl desmit gadus. 

    Tiesa šodien nolēma, ka Lembergam jāmaksā apjomīgas naudas summas vairākiem cietušajiem. Vienlaikus tiesa daļā apsūdzību Lembergu attaisnoja.

    Lemberga dēlam Anrijam tiesa piesprieda divus gadus un vienu mēnesi cietumā, kā arī mantas konfiskāciju. Savukārt kādreizējam Lemberga biznesa partnerim Ansim Sormulim tiesa piesprieda divu gadu cietumsodu un mantas konfiskāciju. Cietumsodā tiesa nolēma ieskaitīt viņa aptuveni mēnesi ilgo atrašanos apcietinājumā 2007.gadā.

    Lemberga dēlu un Sormulim iepriekš noteiktos ar brīvības atņemšanu nesaistītos drošības līdzekļus gan atcels tikai stājoties spēkā šādam spriedumam. Tas nozīmē, ka viņus tiesas zālē patlaban neapcietinās.

    Spriedumu iesaistījām pusēm būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā. Rīgas apgabaltiesa šo lietu sāka skatīt jau 2009.gadā. Nākotnē par apgabaltiesas kā apelācijas instances nolēmumu vēl būs iespējams iesniegt kasācijas sūdzību vai protestu Augstākajā tiesā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē