• Latvijas hokeja izlase izcīna otro uzvaru, pārspējot nepiekāpīgo Itāliju

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    24. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Latvijas hokeja izlase pirmdien izcīnīja otro uzvaru šā gada pasaules čempionātā, mača beigās nolaužot nepiekāpīgo Itālijas izlasi – 3:0 (0:0, 1:0, 2:0).

    Latvijas izlase šo spēli iesāka aktīvi, taču saskārās ar nopietnu pretestību no itāļu puses, un, neskatoties uz vairākiem labiem momentiem pie pretinieku vārtiem, rezultāts pirmajās 20 minūtēs tā arī netika atklāts. Tiesa, ripa pabija Itālijas izlases vārtos, taču tiesneši saskatīja noteikumu pārkāpumu, un vārtus neieskaitīja.

    Pirmos vārtus Latvijas izlases labā guva Mārtiņš Karsums otrā perioda vidū, un šāds slidens pārsvars – 1:0 noturējās gandrīz līdz pamatlaika beigām. 

    Tuvojoties spēles noslēgumam, Itālijas izlase nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un šo situāciju izmantoja Latvijas izlase – Lauris Dārziņš saņēma piespēli no Andra Džeriņa, devās uz pretinieku vārtiem un iešāva ripu tukšajā tīklā.

    Itāļi bija nolēmuši cīnīties līdz galam un vēlreiz noņēma vārtsargu, un arī otrreiz tika par to sodīti – 12 sekundes pirms pamatlaika beigām Mārtiņš Karsums guva savus otros vārtus spēlē un pielika tai punktu – 3:0.

    Latvijas izlases vārtus šoreiz sargāja Ivars Punnenovs, kurš atvairīja visus 12 pretinieku metienus. Latvijas izlases spēlētāji pa Itālijas izlases vārtiem meta četrreiz vairāk – 44 metieni.

    «Bija smaga spēle, nevarējām nekādi atvērt pretinieku vārtus,» pēc spēles atzina Mārtiņš Karsums. «Malacis mūsu vārtsargs! Labi, ka to stresu izturējām, bet laikam ir jānomierinās mums visiem.»

    Nākamā spēle Latvijas izlasei būs ceturtdien, 27. maijā, pret ASV komandu. «Amerikāņi ir ļoti ātra komada, mums tam jāpielāgojas,» saka mūsu valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs. «Mums tagad ir divas dienas, lai atpūstos un sagatavotos šim mačam. Katrreiz, kad spēlējam pret lielajām nācijām, tā ir iespēja mācīties.»

    «Šobrīd esam ieguvuši septiņus no iespējamiem deviņiem punktiem, un, ja gribam cīnīties par ceturtdaļfinālu, ir jābūt gataviem katrai nākamajai spēlei,» saka treneris. «Ir vieglākas spēles, ir grūtākas, bet mums katrā ir jāņem punkti, ja gribam tikt tālāk.»

    Kā zināms, Latvijas izlase šo čempionātu savās mājās iesāka ar vēsturisku uzvaru pār Kanādu un tikpat vēsturisku zaudējumu Kazahstānai.

    Dienas pārsteigumu sagādāja Slovākijas izlase, kas ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu, sagādājot tai pirmo zaudējumu šajā turnīrā. Slovākiem līdz ar to trīs uzvaras trijās spēlēs un viņi ir pārliecinoši līderi A grupā. 17 gadus Slovākijas izlasei pasaules čempionātā nebija izdevies pārspēt Krievijas valstsvienību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē