• Latvijai vēl viena medaļa Eiropas biatlona čempionātā – arī Baibai Bendikai zelta medaļa!

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Baiba Bendika
    Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja
    Baiba Bendika
    Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Polijā triumfēja 7,5 kilometru sprinta disciplīnā un pirmo reizi karjerā tika kronēta par Eiropas čempioni.

    Bendika finišu sasniedza pēc 22 minūtēm un 0,7 sekundēm, tuvāko sekotāju, norvēģieti Karolīni Erdalu apsteidzot par 5,7 sekundēm. Bronzas medaļas ieguvēja, krieviete Anastasija Ševčenko Bendikai zaudēja 9,7 sekundes.

    Latvijas vadošā biatloniste vienīgo mērķi neaizvēra otrajā šautuvē, pēc kuras viņa ierindojās trešajā vietā un tobrīd Ševčenko zaudēja nedaudz vairāk nekā astoņas sekundes. Nepilnu kilometru līdz finišam Bendika Krievijas sportisti jau apsteidza par teju desmit sekundēm, Ševčenko noslīdot uz trešo pozīciju.

    Iepriekš Bendika Eiropas čempionātā sprinta disciplīnā nebija ierindojusies augstāk par 14.vietu, ko viņa 2017./2018.gada sezonā paveica Ridannā.

    No pārējām Latvijas sportistēm labāko rezultātu sasniedza Annija Keita Sabule, kura divās ugunslīnijās kopumā neaizvēra divus mērķus un finišēja 105.vietā, savai tautietei zaudējot trīs minūtes un 38 sekundes. 

    Sanita Buliņa pirmajā ugunslīnijā neaizvēra četrus mērķus, bet otrajā vēl vienu un uzvarētājai zaudēja trīs minūtes un 41,8 sekundes, kas ļāva ieņemt 106.pozīciju. Tikmēr Sandra Buliņa kļūdījās attiecīgi trīs un divas reizes, finišu sasniedzot nepilnas piecas minūtes pēc Bendikas. Viņa ierindojās 115.vietā.

    Sacensībās piedalījās 128 sportistes.

    Latvijai šī bija otrā zelta medaļa šā gada Eiropas čempionātā – trešdien Andrejs Rastorgujevs tika kronēts par Eiropas čempionu individuālajā distancē.

    Trešdien 15 kilometru individuālajā distancē Baiba Bendika ieņēma 41. vietu. 

    Sestdien notiks sacensības iedzīšanā, bet svētdien – jauktajās stafetēs.

    Kā ierasts, Eiropas čempionātā nepiedalās lielākā daļa pasaules elites sportistu.

    Turpinājumā februārī Pokļukā norisināsies pasaules čempionāts, pēc tam būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē