• Kariņš rosinās ieviest stingrākus ierobežojumus: Šī ziema nebūs viegla

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Lai efektīvāk cīnītos pret Covid-19 izplatību, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) rosinās valdības kolēģus pagarināt Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju, kā arī ieviest stingrākus ierobežojumus, svētdienas vakarā tiešraides uzrunā sabiedrībai paziņoja premjers.

    «Ja vīrusa stratēģija ir panākt, ka esam tuvu viens otram, tad mūsu stratēģija ir pretēja – nodrošināt, ka esam tālāk viens no otra,» uzsvēra Kariņš, skaidrojot, ka tāda bijusi arī valdības stratēģija, proti, nodrošināt lielāku distanci starp cilvēkiem un samazināt kontaktēšanos.

    Premjers atkārtoti aicināja ikvienu sabiedrības locekli ievērot noteiktos ierobežojumus – nepulcēties, neciemoties un distancēties, kā arī solīja, ka nāks klajā ar rosinājumu ne tikai ieviest stingrākus ierobežojumus, bet arī pagarināt Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju.

    Vienlaikus viņš kā valdības vadītājs solīja mainīt līdzšinējo pieeju un rosināt ne tikai pieņemt stingrākus ierobežojumus, bet padarīt šo sistēmu saprotamāku visiem.

    «Visiem jāsaprot, ka šī ziema nebūs viegla, jo mēs turpināsim kopīgi cīņu ar Covid-19. Būs jācieš ierobežojumi un aizliegumi,» pauda premjers, vienlaikus uzsverot, ka mums sevi ir jāpasargā līdz laikam, kad būs pieejamas vakcīnas. Valdība jau strādājot pie vakcinācijas plāna.

    Premjers arī atgādināja, ka valdība līdz šim jau pieņēmusi virkni lēmumu, lai atbalstītu uzņēmējus un darba devējus. Latvijā jau šobrīd jebkurš uzņēmums, kas piedzīvo 20% [apgrozījuma] kritumu, var pieteikt valsts atbalstu, lai subsidētu darbinieku algas. Tāpat cilvēkiem, kas zaudē darbu ir pieejams dīkstāves pabalsts, neatkarīgi no tā, kā cilvēks bijis nodarbināts vai kādā nodokļu režīmā ir strādājis.

    Vēl pie atbalsta pasākumiem premjers izcēla ārstus un mediķus, kuri uzskatāmi par «frontes līnijas cīnītājiem», norādot, ka jaunnedēļ valdība izskatīs iespēju sniegt lielāku finansiālu atbalstu mediķiem.

    Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības dēļ valstī kopš 6.novembra izsludināta ārkārtējā situācija, kuras dēļ ir noteikta virkne ierobežojumu, tai skaitā arī attiecībā uz publiskiem pasākumiem un pulcēšanos. Noteikta arī prasība daudzās sabiedriskās vietās lietot mutes un deguna aizsegus. Galvenās iestādes, kuras kontrolē šo ierobežojumu ievērošanu, ir Valsts policija un pašvaldību policijas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē