• Kariņa piezīmes: Ir arī tādi, kuri pērk Šveicē pulksteņus, kamēr citi strādā

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    11. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), šodien uzrunājot Saeimas deputātus par Ministru kabineta paveikto, atzina, ka valdība nepietiekami skaidri saka, ko ir paveikusi.

    Uzklausot deputātu sakāmo pēc viņa sniegtā ziņojuma, Kariņš norādīja, ka ar lielu interesi klausījās parlamentāriešus un pierakstīja virkni piezīmju, kas «kādu dienu noderēs atmiņām».

    Tāpat viņš atbildēja uz politiķu uzdotajiem jautājumiem, kā arī komentēja izteikto kritiku par valdības darbu. Premjers atzina, ka uzmanīgi ieklausās izteiktajā kritikā, lai saprastu, ko un kā valdība var darīt labāk.

    Vienlaikus viņš piekrita opozīcijas deputāta Jāņa Vucāna (ZZS) paustajam viedoklim, ka valdībā trūkst kopsaucēja, ko veicinot valsts pārvaldes uzbūve, proti, katra ministrija strādā savā jomā «ar savu vagu» un īpaši neskatās pa labi vai kreisi. Šo kopsaucēju ministri cenšas atrast tieši valdības sēdēs, ko palīdz darīt arī Pārresoru koordinācijas centrs.

    Kariņš arī teica, ka pretēji kritikai, kas reizēm tiek izteikta valdības virzienā, viņaprāt, Ministru kabinets strādā «tīri labi kā komanda».

    «Esam tikai samērā skaļi un nekautrējamies pateikt to, ko domājam,» atklāja premjers.

    Tai pat laikā premjers atzina, ka viņš jau tagad domā, ka pandēmijas pārvarēšanā ne viss izdarīts pareizi, tomēr vislabāk to varēs izvērtēt vien tad, kad Covid-19 krīze būs pagājusi.

    Reaģējot uz deputātes Jūlijas Stepaņenko izteikumiem par to, ka valdība strādā nekvalitatīvi un rada sajūtu, ka tā izklaidējas situācijā, kamēr daudzi mēģina vienkārši izdzīvot, Kariņš netieši atgādināja situāciju, kas saistīta ar viņas kolēģi Karinu Sprūdi.

    «[Deputātes atziņas] varētu papildināt ar to, ka ir arī tādi, kuri pērk Šveicē pulksteņus, kamēr citi strādā,» ironizēja politiķis.

    Jau ziņots, ka deputāti šodien debatēs par Ministru prezidenta ikgadējo ziņojumu Saeimai norādīja uz vairākām veiksmēm un neveiksmēm, tostarp atzinīgi vērtēja piešķirtos atbalsta pasākumus un paaugstinātās skolotāju algas, kā arī kritizēja viņu par slēgtajām valdības sēdēm, lemjot par Covid-19 ierobežojumiem, un haosu vakcinācijā pret Covid-19.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē