• Kaimiņš: Šis ir bezatbildīgi! Covid-19 uzliesmojuma dēļ Rīgas maratons jāatceļ

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Covid-19 uzliesmojuma dēļ Rīgas maratons ir jāatceļ, šādu uzskatu sociālajos tīklos paudis Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

    Politiķis norāda, ka maratonā piedalīsies ap 15 000 cilvēku, un uzsver, ka arī pēc distancētiem skrējieniem maratona dalībnieki «pēkšņi neizgaisīs».

    «Šis ir bezatbildīgi! Arī veselības nozares speciālisti piekrīt, taču šobrīd vairs netiek uzklausīti,» pauž deputāts. Aģentūrai LETA politiķis gan neatklāja konkrētus speciālistus, taču aicināja sekot veselajam saprātam.

    Kaimiņš uzskata, ka maratons jāatceļ, ņemot vērā, ka Latvijā ir straujākais saslimšanas uzliesmojums Eiropā, bet pēc maratona norises mūsu valsts situācija varot krietni pasliktināties, pieaugot saslimušo skaitam. Deputāts brīdināja, ka varam attapties dziļā bedrē.

    Politiķis norādīja uz Covid-19 saslimšanu Kuldīgā, Talsos, Dundagā un Kolkā, kā arī to, ka ir jau noteikts, ka maskas lietojam sabiedriskajā transportā, kā arī tiek organizētas attālinātas Saeimas sēdes.

    Pēkšņi ļaut pulcēties 15 000 cilvēku, tajā skaitā bērniem un vecākiem cilvēkiem, «ir pilnīgs neprāts», uzsvēra Kaimiņš.

    Politiķis arī norādīja, ka esot atcelti vai pārcelti Amsterdamas, Hamburgas, Roterdamas maratoni un Valensijas pusmaratons.

    Kaimiņš par savu pozīciju informējis sadarbības sanāksmē arī Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), lai rītdienas Ministru kabineta sēdē premjeram būtu iespēja pieņemt šādu lēmumu kopā ar saviem padomdevējiem.

    Politiķis akcentēja, ka maratonu vēl var atcelt, jo «tā nauda nav to vērta», lai riskētu ar strauju saslimstības pieaugumu.

    Kā ziņots, Rimi Rīgas maratonā kopumā 10.oktobra un 11.oktobra nedēļas nogalē dažādu distanču trasēs izkliedēti startēs vismaz 15 000 Latvijas dalībnieku un «saujiņa» ārvalstnieku.

    Sadarbībā ar Veselības ministriju, Slimību profilakses un kontroles centru un Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu «Rimi Rīgas maratona» organizatori izstrādājuši virkni pasākumu Covid-19 risku mazināšanā, informē pasākuma organizatori.

    Tā kā starta zonā nebūs iespējams ievērot divu metru distanci no citiem skrējējiem, organizatori aicina visus pasākuma dalībniekus ierasties pie Brīvības pieminekļa sejas maskās, jo īpaši, ja skrējēji uz starta zonu ierodas ar sabiedrisko transportu, kur tās no trešdienas ir obligātas. Arī starta koridoros maskas būs obligāta prasība, lai arī uzturēšanās ilgums tajos nepārsniegs desmit minūtes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē