• Kaimiņš: Saeimas koalīcijā viens otram dur dunčus mugurā, bet opozīcijā visi stāv par vienu

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    4. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Atšķirībā no Saeimas opozīcijas, kur visi stāv par vienu, koalīcijā viens otram dur dunčus mugurā, vērtējot koalīcijas partneru rīcības attiecībā uz jautājumu par viņa izdošanu kriminālvajāšanai, uzsvēra deputāts Artuss Kaimiņš.

    Kaimiņš, izklāstot lietas apstākļus, pievērsās arī attiecībām koalīcijā un «komandu».

    Politiķis atklāja, ka tad, kad koalīcijai pietrūka balsu, lai atlaistu Rīgas domi, lēmumprojekta referents Raivis Dzintars (NA) pats sūtījis automobili pakaļ Kaimiņam uz slimnīcu, lai viņš varētu ierasties Saeimā un nobalsot.

    «Pirms gada guļu slimnīcā, esmu apdedzis un Dzintars sūta savu šoferi pakaļ, lai es braucu uz Saeimu balsot par Rīgas domes atlaišanu, jo viena balss bija vajadzīga. Atbraucu ar katetru kājās un tad aizbraucu. Pagāja gads, un tagad pats esat gāzētājs, lai ātrāk izskata lietu,» stāstīja Kaimiņš.

    Viņu izbrīna arī Mandātu komisijas locekļa, Jaunās vienotības"Saeimas frakcijas vadītāja Ainara Latkovska uzskats, ka jautājums par Kaimiņa izdošanu viņam atgādinot «Šlesera jautājumu».

    «Arī Attīstībai/Par! deputāts man teica, ka atbalsta mani un redz, ka lieta ir dīvaina, taču atzīst, ka nevar balsot citādāk, jo ir frakcijas lēmums,» sacīja Kaimiņš.

    Deputāts arī pastāstīja, ka politiķis, jurists Andrejs Judins esot teicis Kaimiņam, ka lieta esot «ēnaina» un tā nedarot godu prokuratūrai. «Bet tad Judins pats sākt zvanīt deputātiem un vākt balsis manai izdošanai,» piebilda Kaimiņš.

    «Ar ko koalīcija atšķiras no opozīcijas? Opozīcijā visi stāv par vienu. Bet koalīcijā mēs visur tev sadursim dunčus, pakārsim un nesīsim nākamo,» attiecības valdošo partiju vidū raksturoja Kaimiņš.

    Deputāts arī uzsvēra, ka ar lietas materiāliem Saeimā iepazinās vien 21 deputāts, un pārējie to nav izdarījuši, bet lems par viņa izdošanu kriminālvajāšanai.

    Kā ziņots, Saeima šodien lemj pa deputāta Artusa Kaimiņa izdošanu kriminālvajāšanai saistībā ar aizdomām par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē