• Ieteikumi, kā TikTok padarīt par vecāku sabiedroto bērnu izglītošanā

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sociālo mediju platformu popularitāte mainās līdz ar katras paaudzes interesēm un izmantotajiem formātiem sociālajos tīklos. Vecākiem ir diezgan grūti sekot līdzi jaunākajām tendencēm un nodrošināt drošu interneta lietošanu.

    Pirmajā acu uzmetienā TikTok šķiet izklaidējoša sociālo mediju platforma ar uzjautrinošām videofilmām, sākot no dejām līdz riskantiem piedzīvojumiem, taču TikTok ir publicēts arī izglītojošs saturs, un tā apjoms ar katru dienu aug. Lai šī platforma būtu vērtīga bērnam, vecākiem ir jāpaskaidro, kā atrast noderīgu saturu.

    Tāpat kā daudzos citos sociālajos medijos, arī TikTok ziņu plūsmas pamatā ir lietotāja intereses. Ja lietotājam patīk smieklīgas kaķu videofilmas, viņš tās saņems kā ieteicamās, taču TikTok piedāvā arī lietišķu saturu, ko veidojuši skolotāji, teorētiķi, dažādi zinātnieki, vēsturnieki, mākslas kritiķi un citi speciālisti un entuziasti no visas pasaules.

    Izmantojot TikTok kontus, viņi publicē īsas videofilmas, kurās demonstrē laboratorijas eksperimentus, risina matemātikas uzdevumus, stāsta par vēsturiskiem notikumiem, māca anatomiju un daudzus citus priekšmetus.

    Tāpēc, lai padarītu TikTok kontu par interesantu mācību resursu, ir jāseko, jāskatās un jāmeklē aizraujošas mācību videofilmas.

    Ieteikums: Kad meklējat, izmantojiet tēmturi: zīmi # un vārdu vai īsu frāzi par noteiktu tematu, piemēram, #antarktika vai #klimataparmainas. Lai izveidotu savu izglītojošo TikTok plūsmu, var izmantot šādus tēmturus:

    • #learnontiktok. Šis tēmturis tiek izmantots izglītojošām videofilmām, bet to var attiecināt arī uz visdažādākajiem ieteikumiem un praktiskiem padomiem. Lai gan šis ir vispārīgs tēmturis, tomēr tā pievienošana meklēšanas vaicājumiem var palīdzēt atrast noderīgas videofilmas.
    • #[mācībupriekšmets]. Par precīzu tēmturi var izmantot mācību priekšmeta vai saistīta temata nosaukumu. Piemēram, lai atrastu izglītojošas videofilmas un kontus, kas saistīti ar matemātiku, izmantojiet #math vai #algebra, ar kuriem var atrast ne tikai atsevišķas videofilmas, bet arī entuziastus, kas veido šādu saturu. Ar tēmturi #history var atrast izglītojošas videofilmas par vēsturi. Precīzākus rezultātus iegūst, pievienojot, piemēram, #historyfacts, #ancientcivilizations, #wwii utt., tas ir, precīzāku terminu izmantošana sašaurina rezultātu tematiku. Līdzīgi ir ar jebkuru citu tematu, piemēram, #geology, #antropology, #economics, #anatomy utt.

    „Mēs ļoti iesakām vecākiem uzskatīt platformu TikTok ne tikai par izklaidējošu, bet arī par labu mācību resursu. Pieaugušajiem ir svarīgi pārzināt bērnu intereses un saprast, kā darbojas sociālo tīklu ziņu plūsmas, lai varētu ievirzīt bērnus un ieinteresēt viņus par izglītojošu saturu. Turklāt vecāki nedrīkst aizmirst konfigurēt bērnu kontu konfidencialitātes un drošības iestatījumus,” komentē Kaspersky vadītājs Baltijas valstīs Andis Šteinmanis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē