• Iesaka fotogrāfs: 5 idejas Līgo svētku mirkļu iemūžināšanai

    Fotografēšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kārlis Buškevics
    Sagaidot vasaras saulgriežu svētkus, varam pieredzēt īpaši skaistas dabas ainavas, krāšņas debesis un miglas peldes pļavās. Lai notvertu īstos svētku mirkļus vairs nav nepieciešama profesionāla kamera – galvenais, lai viedtālrunis ir pie rokas. Ainavu fotogrāfs Kārlis Buškevics dalās ieteikumos, kā veiksmīgāk notvert svētku mirkļus un ko atcerēties, fotografējot ar telefona kameru*.

    “Pirms ķerties pie fotografēšanas, svarīgi izpētīt telefona iespējas un pieejamos fotografēšanas režīmus, jo automātiskais režīms neder jebkura foto mirkļa fiksēšanai,” pieredzē dalās fotogrāfs Kārlis Buškevics. “Ir jāpatur prātā trīs lietas – fotogrāfijas objekts jeb fokuss, gaismas daudzums un telefona kameras iestatījumi.”

    • Ainavas fotogrāfija
      Lai pilnībā aptvertu pļavas ainavu, ieteiktu izmantot platleņķa kameru. "Tādā veidā var uzņemt arī lieliskas līgotāju kopbildes,” komentē fotogrāfs.
    • Jāņu zāļu lasīšana
      Lasot pļavas ziedus svētku vainagam, fotogrāfijā galveno fokusu lieku uz Līgo svinētāju – Jāņu zāļu lasītāju. “Pirms uzņemt foto, iesaku pamainīt gaismas intensitāti fotogrāfijā, lai debesis nebūtu par gaišu un ēnas par tumšu. Šoreiz izmantoju kameras lēcu 1x un pieliecos tuvāk zemei, lai attēlā pilnībā ietilptu arī fonā esošais koks,” stāsta fotogrāfs.
    • Lēciens pāri ugunskuram
      Uzņemot fotogrāfijas kustībā vai lecot pāri ugunskuram, iestatījumi kamerā jāuzstāda vēl pirms fotografēšanas. Lai izdotos foto lēcienā, noderīga ir funkcija, kas ļauj uzņemt vairākas fotogrāfijas un pat video dažu sekunžu laikā, no kuriem pēc tam var atlasīt un izmantot veiksmīgākos kadrus.
    • Svētku svinēšana
      Lai notvertu svētku svinēšanas īsto sajūtu, neiztikt bez svētku vainaga, tautas tērpa un uguns klātbūtnes.

      “Pirms fotogrāfijas uzņemšanas pie uguns, ieteiktu foto satumšināt, lai gaišās vietas nebūtu pārgaismotas, jo kamera automātiski tumšās vietas cenšas padarīt gaišākas. Tikpat svarīgi ir uzlikt kameras fokusu uz svētku svinētāju, lai iegūtu izteiksmīgu, neizplūdušu kadru," saka Kārlis Buškevics.
    • Saullēkta sagaidīšana
      “Lai izveidotu veiksmīgu fotogrāfijas kompozīciju ar vienu galveno akcentu, šajā gadījumā – koku, pirms bildes uzņemšanas ieteiktu iestatīt režģa līnijas,” stāsta fotogrāfs. Šīs līnijas palīdz veidot trīsdaļīgu kompozīciju, kadrējot objektus attēlā un nosakot galvenos fokusa punktus. Fotogrāfijas tapšanā izmantoju –0,6x platleņķa kameru. Par ēnainajām un tumšajām vietām nesatraucos, jo zinu, ka pēcapstrādē lietotnē Adobe Lightroom mobile ēnas varēšu padarīt gaišākas.”
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē