• Ģirģens: Covid-19 apstākļos jāļauj strādāt tām nozarēm, kas var pastrādāt

    Nauda
    Ziņu aģentūra LETA
    27. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Arī Covid-19 straujas izplatības apstākļos Latvijā jāļauj strādāt tām nozarēm, kas var pastrādāt, šādu nostāju šorīt LTV Rīta panorāmā pauda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

    Skaidrojot viņa paustās bažas par ierobežojumiem ēdināšanas un skaistumkopšanas uzņēmumiem, politiķis paziņoja, ka viņš iestājies par šīm nozarēm, jo «valsts nedrīkst mākslīgi radīt bezdarbu».

    «Es gribu dzīvot tā, lai varētu sadzīvot ar vīrusu,» sacīja ministrs uz uzsvēra, ka tāpēc valstij ir svarīgi ne tikai aizņemties līdzekļus un subsidēt bezdarbu, bet arī ļaut strādāt nozarēm, kas to spēj.

    Ģirģens skaidroja, ka kopumā par šiem uzņēmējdarbības aspektiem interesējas, jo ir ieinteresēts, lai Covid-19 krīzes apstākļos neveidotos cilvēki bez ienākumiem, kas radītu iekšējās drošības riskus.

    Politiķis domā, ka pašlaik jaunus ierobežojumus vēl nevajag noteikt, jo eksperti sakot, ka jau ieviesto ierobežojumu ietekme esot sagaidāma tikai pēc četrām vai piecām nedēļām, kas pašlaik vēl nav pagājušas.

    Tomēr Ģirģens ir pārliecināts, ka Latvijā ir jāievieš jauni instrumenti, kas mazinātu iespējas ievest vīrusu pāri robežai. Viņš domā, ka šim mērķim labi kalpotu prasība, iebraucot valstī, likt uzrādīt izziņu par pēdējo trīs dienu laikā veiktu negatīvu Covid-19 testu.

    Pēc ministra vārdiem, policija strādā paaugstinātas intensitātes režīmā, kontrolējot Covid-19 ierobežojumus. Ierobežojumu agresīvo neievērotāju neesot daudz, tomēr vairāki simti procesu esot sākti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē