• Gadžetu apskats – izklaidei un ikdienai

    Sabiedrība
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    Klubs
    Klubs
    22. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mūsdienu pasaulē jaunās tehnoloģijas mainās ļoti ātri! Jūsu ieskatam dažas jaunākās un neparastākās tehnoloģijas 21.gadsimtā.

    AOC U32U1 Porsche dizaina monitors (KLUBS IZMĒĢINA)

    Vizuālā baudījuma gardēžiem AOC izstrādājis monitoru, kura izmērs atbilst standartiem, kas vēl nesen bija aktuāli televizoriem. Monitora dizainu izstrādājuši Studio F.A. Porsche eksperti, un šis veikums 2019. gadā tika novērtēts ar prestižo Red Dot Design balvu. Apjomīgajam 31,5 collu monitoram ir 4K UHD 3840 × 2160 izšķirtspēja, kļūstot par noderīgu palīgu gan profesionāļiem, gan kvalitatīva attēla estētiem. Lielais ekrāna izmērs būs priekšrocība, skatoties filmu, strādājot ar dokumentiem vai speciālajām programmām – IPS matrica nodrošina augstas kvalitātes ekrāna kvalitāti un attēla kontrastu. Būtiski, ka ekrānu var pagriezt arī vertikāli, turklāt displeja attēlu varēs bez traucējumiem redzēt pat no ļoti šaura leņķa.

    Tāpat monitorā iebūvēta arī kvalitatīva skaļruņu sistēma, ļaujot klausīties mūziku un izbaudīt filmas ar skaņu bez nepieciešamības iegādāties skandas. Papildus divām HDMI ieejām monitoram ir DisplayPort pieslēgvieta maksimālai augstākās kvalitātes attēla saņemšanai no datora grafiskās kartes. Līdzās atrodas arī vairākas USB 3.1 ligzdas, kā arī USB-C ieeja vēl plašākai savienojamībai.

    Lai iegādātos pievilcīgā dizaina ekrānu, būs jāšķiras ne tikai no prāvas naudas summas, bet arī no brīvas telpas uz galda. Monitora statīva forma neļaus to pielikt tuvu sienai, tāpēc laikus jāizvēlas tam atbilstoša virsma, ekrānam kalpojot kā galvenajam galda objektam. 5 ms reakcijas laiks dos iespēju izbaudīt atpūtas brīžus, spēlējot datorspēles. Lai arī U32U1 atsvaidzes intensitāte ir 60 Hz, nevis videospēļu cienītājiem nepieciešamie 144 vai 240 Hz, tas neliegs iespēju izbaudīt vairumu spēļu vai dinamisku filmu skatīšanos. Protams, iespaidīgā izšķirtspēja būs prasīga attiecībā pret datora grafisko karti un procesoru, tāpēc vēlams sagatavot ne tikai telpu, bet arī monitoram atbilstošu tehniku.

    Cena: 870 €

    Aston Martin AMR-C01 sacīkšu simulators

    Šābrīža pasaules situācija stipri ierobežojusi mūsu tēriņus attiecībā uz ceļošanu un citām aktivitātēm, turklāt laiks, ko citkārt pavadījām ārpus mājas, tagad vairāk tiek veltīts iekštelpām. Tiem, kuriem asinīs plūst benzīns un tikpat veikli kontu papildina naudas līdzekļi, Aston Martin sadarbībā ar Curv Racing Simulators radījis sacīkšu simulatoru īsta sporta auto cenā.

    AMR-CO1 simulators dos iespēju izbaudīt Asetto Corsa, iRacing vai rFactor 2 sacīkšu videospēļu sniegtās iespējas, trenējot braukšana iemaņas pasaules slavenākajās trasē, neizejot no viesistabas. Simulatora kokpits radīts no oglekļa šķiedras, sēdpozīcija līdzināsies Aston Martin Valkyre hiperauto, bet par šī simulatora kopējo izstrādi jāpateicas britu autosacīkšu pilotam Darenam Tērneram, kurš vienlaikus ir arī F1 simulatoru speciālists un Aston Martin rūpnīcas braucējs FIA Pasaules izturības čempionātā (WEC).

    Par nepilnus divus metrus garā kokpita vējstiklu izvēlēts 1,2 metrus plats QHD 32:9 monitors, bet sistēmu darbina Inteli& procesors un Nvidia GTX 2080 grafiskā karte.

    Protams, tirgū pieejami arī piecdesmitkārt lētāki risinājumi, bet vai tos būs radījuši britu autosporta speciālisti? Lēnai braukšanai vairs nebūs attaisnojumu.

    Cena: 64 000 €

    Furrior eRove aukstuma kaste apokalipsei

    Veikalu sortimentā netrūkst dažāda tipa ledus somas un aukstuma kastes, bet tikai retais ražotājs apgalvo, ka produkts spēj izturēt pat apokalipsi. Pateicoties ePod 412 kWh akumulatoru sistēmai un 100W saules paneļiem, Furrior eRove ar vienu uzlādi spēs atdzesēt ēdienu līdz piecām dienām, bet, izmantojot ledu, svaiga ēdiena glabāšana tiek nodrošināta līdz 14 dienām. No Latvijas ziemas šai ierīcei nebūs bail, garantējot darbību līdz pat mīnus 22 grādiem.

    Kastes korpusā iestrādāti ne tikai divi glāžu turētāji un neliels galdiņš, bet arī saulessarga statīvs, pudeļu attaisāmais, standarta rozetes pieslēgvieta, divas USB 2.0 ligzdas, viena ātrā USB uzlāde un 10W bezvadu uzlādes platforma modernākām viedierīcēm. Ja prātīgi izvēlēsities pārtiku un dzērienus, vietas pietiks visam – kastei ir teju 50 litru ietilpība.

    Kopā ar akumulatoru atvēsinošā lāde sver nepilnus 10 kg. Vieglākai transportēšanai kastes apakšā novietoti gumijas riteņi. Labākai izturībai, kastes struktūra veidota no ABS plastmasas un alumīnija, bet sāni no augsta blīvuma polietilēna, padarot to izturīgāku pret jebko, kas mūs varētu sagaidīt apokalipses stundā vai vienkāršā piknikā pie Gaujas.

    Jācer, ka X stunda nepienāks pirms 2021. gada aprīļa, jo tikai tad tiks uzsāktas pirmās aukstuma kastes piegādes.

    Cena: no 800 €

    Land Rover viedtālrunis

    Vārdu kombināciju «pasaulē izturīgākais» bez īpaša mārketinga tiesīgi nēsāt vien daži zīmoli. Pirmais prātā nāk Nokia 3310, bet auto industrijā šāds bruņnesis jau no 80. gadiem ir Land Rover Defender. Tagad bezceļu piedzīvojumiem radīts arī atbilstošs viedtālrunisExplore R.

    Ražotājs norāda, ka ierīce ir imūna pret triecieniem, krītot no 1,8 metru augstuma, kas ir pilnīgi pietiekami, lai, izslīdot no rokām, viedtālrunis netiktu bojāts. Tāpat testu sesijā tas sekmīgi turējās pretī putekļu un smilšu iedarbībai, kā arī turpināja funkcionēt pēc iekrišanas sālsūdenī. Pateicoties IP68 aizsardzībai, tas 35 minūtes var pavadīt 1,5 metru dziļā ūdenī un izturēt ekstrēmas temperatūras svārstības.

    Bieži izmantojot dažādas tālruņa funkcijas, 3100 mAh akumulators telefonu noturēs pie dzīvības aptuveni pusotru dienu. 5,7 collu HD+ displejs tiek aizsargāts ar Corning Gorilla 6 stiklu, uztverot pirkstu darbības arī tad, ja rokās ir cimdi. 64 GB atmiņu iespējams palielināt ar microSD karti, bet bildes un video varēs uzņemt ar 12 megapikseļu aizmugurējo vai 8 megapikseļu priekšējo kameru. Atkarībā no lietotāja vēlmēm, Android 9 operētājsistēmu iespējams uzlabot līdz desmitajai versijai.

    Cena: 440 €

     

    Undone Betmena rokas pulkstenis

    Līdz jaunākajai Betmena filmas pirmizrādei uz lielajiem ekrāniem jāgaida līdz 2022. gada pavasarim. Lai šo brīdi nepalaistu garām, vajadzīgs tālredzīgs sienas kalendārs vai precīzs laikrādis.

    Pulksteņu ražotājs Undone Tumšā bruņinieka kvēlākajiem faniem sagādājis kvalitatīvu gadžetu, kas nebūs bērnišķīgs vai pārlieku uzkrītošs. Par pamatu ņemot Aqua Diver pulksteņu sēriju, Quantum pulkstenis būs pieejams divās modifikācijās – standarta jeb Batman Quantum Silver un Batman Quantum Black Edition. Pēdējais no tiem tiks saražots vien 500 eksemplāros. Zinot komiksu supervaroņa lielo fanu pulku visā pasaulē, un to, ka tie lielākoties ir tieši pieaugušie, kas gatavi iztērēt apjomīgu naudas summu, par šīs versijas pieejamību visdrīzāk var jau aizmirst.

    Betmenu raksturojošie izplestie spārni redzami gan uz ciparnīcas, gan pulksteņa 43,5 mm korpusa aizmugurē. Interesanti, ka pulkstenī iestrādāta atsauce uz 1964. līdz 1966. gadā izmantoto dzeltenās un melnās krāsas logotipu. Tas redzams ciparnīcas vidusdaļā, dzeltenā krāsā iekrāsojot adatiņu, kas norāda uz pašreizējo datumu. Tāpat nav aizmirsts par faktu, ka sikspārņi ir aktīvākie nakts un krēslas stundās, tāpēc pulksteņa ciparnīca tumsā iespīdas ledaini zilā krāsā.

    Cena: no 550 €

    CTRL golfa treneris

    Golfs tiek uzskatīts par vienu no inteliģentākajām spēlēm un ir viens no labākajiem piemēriem, kā pilnībā izpildīt distancēšanās prasības. Diemžēl apgūt titulētā golfera Taigera Vudsa precīzā sitiena prasmi neizdosies, vien noskatoties labāko mirkļu video Youtube. Tam nepieciešams ilgs un, vēl būtiskāk, pareizs treniņu process. CTRL izstrādājis golfa treneri, kas izmantos nevis universālu mācību programmu, bet spēs individuāli katram šā sporta veida entuziastam soli pa solim sniegt padomus, kā izvairīties no kļūdām stājā, atvēzienā un nūjas satvērienā.

    Sistēmas algoritms iepazīst cilvēka spēles manieri, nūjas pozīciju un citus parametrus, viedtālruņa lietotnē parādot ieteikumus gan amatieriem, gan profesionāļiem, lai izdotos sasniegt maksimālo spēlētāja potenciālu. Atliek tikai uz rokas uzvilkt CTRL piedurkni, piestiprināt divus sensorus, savienot sistēmu ar viedtālruni, izvēlēties, kāda veida sitienu vēlaties praktizēt, un pēc pirmajiem 30 sitieniem būs pieejami jau dažādi padomi sitiena uzlabošanai. Ceļš uz PGA tūri var sākties!

    Mercedes-Benz elektriskais skūteris

    Ikviens būs pamanījis, kā vasaras laikā Rīgas ielās strauji pieauga elektrisko skūteru skaits. Neatkarīgi no tā – koplietošanas vai personīgais – šāds braucamrīks vismaz tā izmantošanas laikā nepiesārņo gaisu un pilsētvidē ļauj ērti apbraukt sastrēgumus. Vācu kompānija kopā ar Micro Mobility Systems izstrādājusi greznu skuteri – kā elektriskā apvidnieka EQ miniatūru. Kompaktais eScooter ar vienu uzlādi spēj veikt aptuveni 40 km distanci. 13,5 kg smagā skūtera pamatnē iebūvēts 7,8 Ah akumulators, ko iespējams uzlādēt aptuveni trīs stundu laikā. Attīstot 500W elektrisko jaudu, maksimālais ātrums būs 20 km/h.

    Mīkstākai gaitai uz nelīdzena seguma mini Mercedes ieguvis amortizāciju abiem riteņiem un 20 cm diametra riepas. Ražotājs paredz, ka elektriskais braucamrīks savas dzīves laikā spēs nobraukt vismaz 5000 km. Nepieciešamības gadījumā to var ērti salocīt.

    Cena: 1070 €

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē