• Estētiskās injekcijas palīdz iegūt vīrišķīgu seju

    Atpūta
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    12. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vīrišķo sejas vaibstu atjaunošanai un uzlabošanai viens no efektīvākajiem risinājumiem mūsdienās ir estētiskās injekcijas. Tā ir iespēja pusstundas laikā sākt sejas un pašapziņas atgūšanas procesu. Konsultē dermatoloģe docente Dr. Med. Māra Rone-Kupfere, Veselības centra 4 estētiskās medicīnas klīnikas 4. dimensija Dermatoloģijas nodaļas vadītāja.

    Kopta āriene un nevainojams izskats ir vīrieša vizītkarte, kas vairumā gadījumu liecina par viņa statusu sabiedrībā, attieksmi pret sevi un pārējiem. Mūsdienās vīrieši veselībai un izskatam tērē gandrīz tikpat daudz kā sievietes, jo zina, ka tā ir laba investīcija nākotnē.

    Botulīna toksīna terapija

    Vispopulārākās vīriešiem, tās pārliecinoši ierindojas pirmajā vietā pasaulē, ir neirotoksīnu injekcijas, ko tautā dēvē par botulīna terapiju. To pieprasījums aizvien palielinās, un tam ir vairāki iemesli.

    • Vīrieši vairāk nekā sievietes nodarbina mīmikas muskuļus – nevis tāpēc, ka viņi būtu emocionālāki, bet gan tāpēc, ka anatomiski viņiem to ir vairāk, turklāt tie ir daudz spēcīgāki un savelkoties veido dziļākas grumbas.
    • Vīrieši atšķirībā no sievietēm, kuras tiecas uz maksimālu rezultātu, vēlas koncentrēties uz ko vienu – ātri un viegli iegūt mērenu estētisko uzlabojumu, ko no malas nevar redzēt. Botulīns tam ir kā radīts.  
    • Botulīna terapiju aizvien vairāk pieprasa jaunā paaudze. Vīrieši pēc 30 gadu vecuma neslēpj, ka izmanto estētiskās medicīnas pakalpojumus, jo uzskata, ka tas ir normāli – sakopt sevi, rūpēties par labsajūtu un izskatu.

    Muskuļu hipertonusa mazināšanai izmanto botulīna terapiju, lai tā nogludinātu vertikālās dusmu grumbas starp uzacīm un vārnu kājiņas ap acīm. Injekcijas pierē un ap acīm uz vairākiem mēnešiem samazina mīmikas muskuļu darbību, tā rezultātā āda pakāpeniski izlīdzinās, izzūd ieradums savilkt pieri, tā mazinot jaunu grumbu veidošanos.

    Vidējās cenas klīnikās: viena zona 140–190 €,  abas zonas – piere un ap acīm 250–380 €.

    Plastikas ķirurģijas klīnikas plastikas ķirurga Dr. Med. Jāņa Ģīļa viedoklis:

    – Botulīna toksīna injekcijas ļoti sekmīgi izmanto arī pārmērīgas un nekontrolējamas svīšanas mazināšanai. Preparātu injicē tieši problēmzonās – (padusēs, plaukstās, pēdās, sejā), kur tas bloķē sviedru dziedzeru darbību. Efekts parādās 3–4. dienā pēc injekcijas un saglabājas aptuveni 4–10 mēnešus, palīdzot atrisināt svīšanas problēmu.

    Efekta noturīgumam injekcijas vēlams atkārtot 1–2 reizes gadā. Botulīna injekcijas labi palīdz novērst lokālu svīšanu, piemēram, ja svīst tikai paduses, plaukstas vai pēdas, bet vispārēju svīšanu tās nemazina. Labā ziņa: šo metodi drīkst izmantot arī tie, kam ir nieru kaites vai citas slimības, jo preparāts darbojas tikai tajā vietā, kur tas injicēts.

    Vidējās cenas klīnikās: 350 € – abas plaukstas, 400–490 € – paduses.

    Filleri – atjauno sejas profilu

    Popularitātes ziņā vīriešu vidū otrajā vietā ierindojas biomateriālu jeb hialuronskābes injekcijas, ko tautā vienkārši sauc par filleriem. Šī metode perfekti atbilst vīrieša prasībām – tūlīt, ātri un kā viņš pats vēlas. Rezultāta izteiktību var ļoti variēt, pielāgot katra vēlmei, piemēram, vīrietis grib pilnībā izlīdzināt grumbas vai tikai mazliet.

    Vīriešiem pēc 30 gadu vecuma gravitācijas ietekmē sāk mainīties profils – sejas āda pakāpeniski slīd uz leju, radot nogurušās sejas sindromu.

    Kalsnākiem vīriešiem veidojas iekrituši vaigi un tumšas acis ar audu deficītu sejas vidusdaļā, apjomīgākiem vīriešiem noslīd liels audu apjoms sejas apakšējā trešdaļā, deformējot sejas kontūru, un parādās grumbas. Ja tas rada nepatiku, īpaši aktīvajā periodā, kad vīrietis tendēts uz sabiedrisko dzīvi un panākumiem, ar filleriem var aizpildīt dziļās grumbas un atjaunot sejas profilu, padarot to atkal proporcionālu. 

    Svarīgas ir individuālās anatomiskās īpatnības, kas vīriešiem un sievietēm atšķiras, radot femīno un maskulīno tipu. Filleru injekcijas šīs tipiskās iezīmes var būtiski mainīt. Ir izstrādāti noteikti principi, kā veikt filleru injekcijas, lai izceltu maskulīno tipāžu – vīrišķo sejas profilu, un izvairītos no sievišķajam tipam raksturīgās vaigu pacelšanas un perfektas grumbu izlīdzināšanas.

    Injekcijām izmanto augstas kvalitātes dažādu struktūru hialuronskābes materiālus, kas uzlabo arī ādas struktūru, izlīdzina grumbas, uzlabo sejas toni, samazina sejas ādas dermatoloģiskās problēmas, neradot lieku apjomu un tūsku.

    Vidējās cenas klīnikās: atkarībā no biomateriāla, pacienta vecuma un apstrādājamās zonas – 180–360 €.

    Kombinētās injekcijas

    Ja ādas kvalitātes vai grumbu dēļ āda ir būtiski mainījusies, injekciju metodes var kombinēt, vispirms veikt botulīna terapiju, pēc tam aizpildīt grumbas ar filleriem vai veikt estētiski ārstnieciskas injekcijas ar savu plazmu. Atšķirībā no sievietēm, kuras sejā vēlas uzlabot maksimāli visu, vīriešiem nav tik svarīga ādas kvalitāte un sīkās grumbiņas, bet gan kopējais tēls, tāpēc viņi parasti izvēlas koriģēt konkrētas lietas. Ievērojot principu nevajag pārāk gludi, injekcijas palīdz uzturēt vīrišķos vaibstus.

    Laika nogrieznis, kādā injekcijas darbojas un kādā tās jāatkārto, ir pietiekami liels: botulīna efekts saglabājas līdz pusgadam, savukārt hialuronskābes un citu biomateriālu injekcijas turas 6–18 mēnešus.

    Aiwa Clinic dermatoloģes Alenas Sohas viedoklis:

    – Vīriešiem ir atšķirīga skaistuma izpratne. Daudz aktuālāka par grumbām vīriešu izpratnē ir pastiprināta svīšana, jo sarokojoties, apskaujoties, mitrās plaukstas un paduses rada diskomfortu. Vīrietim vispirms ir svarīga hiperhidrozes korekcija, un tikai tad viņš spēj domāt par savu skaistumu.  Ir ļoti svarīgi izvēlēties labu speciālistu, kas pārzina vīrieša sejas skulpturēšanas tehnikas.

    Piemēram, sievietes vēlas augstāk pozicionēt uzacis, bet vīrietim tas neder, lai saglabātu vīrišķo mīmiku.

    Ir svarīga nozīme arī filleru pildvielas izvēlē. Populāri ir hialuronskābes filleri, kas ļoti patīk arī sievietēm, jo hialuronskābe, piesaistot ūdeni, padara seju mazliet apjomīgāku. Vīriešiem, kuriem nepatīk apaļo vaidziņu efekts, kā alternatīvu var izmantot arī citas pildvielas, piemēram, kalcija hidroksiapatītu, kas aizpilda ādu un dabiski stimulē kolagēna atjaunošanos.  

    Premium Medical plastikas ķirurga Kārļa Vērdiņa viedoklis:

    – Estētiskās medicīnas kongresos atzīst, ka vīriešu īpatsvars šajā jomā strauji aug, tāpēc kosmētiskajām injekcijām ir izstrādātas jaunas vadlīnijas, ko drīkst un ko nedrīkst darīt, lai saglabātu vīrietim raksturīgos maskulīnos vaibstus. Botulīna injekcijas visvairāk izmanto veiksmīgi uzņēmēji, iestāžu vadītāji, lai likvidētu pierē vertikālās dusmu rievas. To diktē nepieciešamība, jo ir diezgan daudz vīriešu, kuriem mīmika, pašiem neapzinoties, rada dusmīgu skatu, padotajos izraisot negatīvas emocijas.

    Horizontālās gudrības rievas pierē vairumam vīriešu koriģēt nav vēlams, lai nezaudētu ārējo vīrišķīgo raksturu un pievilcību. Ar filleriem ir iespējams mērķtiecīgi piešķirt sejai vīrišķīgāku skatu, piemēram, ja ir pārāk ovāla apakšžokļa daļa, to var padarīt izteiksmīgāku. Var veikt filleru injekcijas sejas vidusdaļā, tā mazinot apaļo vaidziņu efektu, kas vairāk raksturīgs sievišķajam tipam. Savukārt injekcijas pazodes tauku slāņa mazināšanai ir laba alternatīva plastiskajai ķirurģijai.  

    Injekcijas dubultzoda mazināšanai

    Sen populāra metode ASV un Kanādā, kas beidzot atļauta arī Eiropā.  Vīriešiem daudz biežāk nekā sievietēm ģenētiski mēdz veidoties dubultzods, ko veido tauku spilvens. Daudziem tā ir problēma, kas īpaši sāk traucēt pēc 35 gadu vecuma, kad audi novecojot zaudē elastību. Tauku spilvena likvidēšanai izmanto injekcijas, kuru sastāvā ir ķīmiska viela, līdzīga žultsskābei, kas ir žultsvados mūsu kuņģī un zarnu traktā. To pēc noteiktas shēmas injicē dubultzoda tauku spilvenā, kur tā sagrauj samilzušajām tauku šūnām apvalkus, tās pakāpeniski sabrūk un pašas uzsūcas. Iznīcinātās tauku šūnas vairs neatjaunojas, tāpēc efekts ir paliekošs, gluži kā pēc ķirurģijas – zods pakāpeniski samazinās.

    Vidējās cenas klīnikās: izmaksas ir atkarīgas no ievadītās vielas daudzuma un dubultzoda apjoma – 1000–2000 €.

    Šūnu terapija

    Autologo jeb savu šūnu terapija gan medicīnā, gan ādas atjaunošanā ir ļoti populāra, turklāt ar milzīgu nākotnes perspektīvu. Injekcijām izmanto paša pacienta asinis, ko nekavējoties apstrādā centrifūgā, lai iegūtu šūnas (trombocītus) kopā ar plazmu, olbaltumvielām un vitamīniem, augšanas faktoriem un citām aktīvām vielām. Iegūtais materiāls tūdaļ tiek injicēts atpakaļ ādā, lai risinātu medicīniskas, dermatoloģiskas un estētiskas problēmas. To izmanto aknes, dažādu iekaisumu, ādas izsitumu, rētu terapijā, pret matu izkrišanu, arī kā dabiskos fillerus. Drošības un efektivitātes ziņā izcila metode, nav blakņu.  

    Vidējās cenas klīnikās: viena procedūra 100–285 €

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē