• Brīdinājums: aktivizējušies krāpnieki, kuri zog WhatsApp lietotāju kontus

    Sabiedrība
    Klubs
    Klubs
    15. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jauna krāpniecības kampaņa, kas mērķēta uz WhatsApp lietotājiem. Krāpniecības rezultātā ļaundari savā īpašumā var pārņemt lietotāja WhatsApp kontu un piekļūt visām lietotāja sarakstēm un veikt tajās izmaiņas.

    Krāpniecības norise

    WhatsApp lietotājs šķietami no paziņas vai tuvas personas (kuras konts iepriekš ticis kompromitēts) saņem ziņu, ka šī persona kļūdas pēc uz lietotāja telefona numuru nosūtījusi SMS ar 6 ciparu kodu. Tiek lūgts šo kodu steidzami atsūtīt atpakaļ. Patiesībā 6 ciparu verifikācijas kods domāts, lai ļaundaris varētu pārnest lietotāja WhatsApp kontu uz citu ierīci / numuru. Ļaundari gājuši soli tālāk – pēc konta pārņemšanas, iestatījumos tiek uzstādīts PIN kods, kas liedz oriģinālajam īpašniekam atgūt kontu. No nozagtā konta tālāk tiek izplatītas krāpnieciskās ziņas kontaktos esošajām personām.

    Aicinām būt uzmanīgiem un, saņemot šādas ziņas, tās ignorēt! Kā arī vēlams, izmantojot citus saziņas kanālus, informēt kontaktpersonu, kuras vārdā ziņa pienākusi, par notikušo.  

    Ja esat kļuvis par krāpniecības upuri

    Pēc 7 dienām varat pieteikt esošo numuru jaunam WhatsApp kontam. Diemžēl grupu sarakstes no iepriekšējā konta atgūt nebūs iespējams, tādēļ ieteikums – sazināties ar WhatsApp grupu administratoriem (kolēģiem, draugiem, ģimeni), ja tas iespējams, un lūgt pievienot grupas sarakstei jauno kontu, savukārt vecajam kontam liegt piekļuvi grupai. Brīdiniet savu kontaktu sarakstu par to, ka esat kļuvis par krāpniecības upuri, lai krāpniekiem neizdotos apmuļķot vēl kādu Jūsu vārdā.

    Krāpniecisko WhatsApp ziņu paraugi un iejaukšanās grupas sarakstē redzama attēlos:

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē