• Amatu zaudējis Tet valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis

    Nauda
    Ziņu aģentūra LETA
    4. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Latviajs Radio Ziņas
    Telekomunikāciju uzņēmuma SIA Tet dalībnieki nolēmuši no amata atsaukt uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

    Kā uzsver uzņēmuma pārstāvji, neskatoties uz to, ka pārkāpumi Gulbja rīcībā nav konstatēti, «Tet» padome un dalībnieku pārstāvji apzinās, ka apsūdzību uzrādīšanas fakts met ēnu uz uzņēmuma nevainojamo reputāciju un rada reputācijas ilgtermiņa riskus uzņēmumam un uzņēmuma nākotnes vērtībai. Līdz ar to «Tet» dalībnieku pārstāvji lēma atsaukt Gulbi no valdes priekšsēdētāja amata, kas vienlaikus nozīmē atstāt arī galvenā izpilddirektora amatu.

    Lēmums stājas spēkā piektdien, 4.decembrī.

    Dalībnieku sapulce izvērtējusi situāciju saistībā ar prokuratūras uzrādītajām apsūdzībām Gulbim un vēl četrām personām. Pēc «Telia Company» pārstāvju ierosinājuma «Tet» padome iepriekš vienbalsīgi atbalstīja neatkarīga starptautiska uzņēmuma piesaisti, lai veiktu izpēti par uzņēmuma darbinieka rīcību pirms 12 gadiem noritējušajā televīzijas virszemes apraides ieviešanas konkursā un tam sekojošo līgumu slēgšanu ar infrastruktūras pakalpojumu sniedzējiem.

    Kā informē «Tet», starptautiskais neatkarīgās izmeklēšanas uzņēmums secinājis, ka nav atklāti pierādījumi, kas liecinātu par «Tet» pašreizējo vai bijušo darbinieku un amatpersonu ļaunprātīgu vai uzņēmuma komerciālajām interesēm neatbilstošu rīcību. Pēc uzņēmuma padomes iepriekš noteikta jautājumu loka, secinājumi veikti, balstoties izanalizētajos materiālos un veiktajās intervijās.

    Pēc iepazīšanās ar neatkarīgās izmeklēšanas rezultātiem, kā arī vairāku dienu ilgām diskusijām «Tet» padome dalībnieku pārstāvjiem ir sniegusi savu atzinumu, ka «Tet» valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors, kā arī Juridiskās daļas direktors saglabā «Tet» padomes uzticību.

    Ņemot vērā uzņēmuma pārvaldībā īstenoto vienbalsības principu, «Tet» padomē lēmums pieņemts vienbalsīgi.

    Tomēr ņemot vērā reputācijas riskus nolemts atsaukt Gulbi no valdes priekšsēdētāja amata.

    «Tet» valstij piederošo daļu pārvaldošā uzņēmuma SIA «Publisko aktīvu pārvaldītājs »Possessor"" valdes priekšsēdētājs Andris Gādmanis aģentūrai LETA skaidroja, ka, pieņemot lēmumu, dalībnieki vadījušies no «Tet» ilgtermiņa biznesa interešu nodrošināšanas apsvērumiem un nepieciešamības samazināt riskus uzņēmuma reputācijai.

    Novērtējot 14 gadu laikā sniegto ieguldījumu uzņēmuma izaugsmē, «Tet» padome un dalībnieki izsaka pateicību Gulbim, kura vadībā «Tet» «no balss sakaru operatora izaudzis par tehnoloģiju un izklaides nozares līderi, kļūstot par vadošo spēlētāju interneta un televīzijas pakalpojumu nozarē, uzņēmumam sekmīgi startējot eksporta tirgos, attīstot jaunus pakalpojumus, tostarp elektroenerģijas tirdzniecību, datu centru biznesu, vietējā TV satura piedāvājumu, gadu laikā »Tet" izveidojot par mūsdienīgu, inovatīvu un uz izaugsmi vērstu uzņēmumu".

    Kā paziņojumā medijiem informē uzņēmuma pārstāvji, arī Gulbis pauda pateicību akcionāriem «par uzticību 14 gadu garumā un Tet darbinieku komandai par kopā paveikto".

    «Kategoriski vēlreiz noraidu man uzrādītās prokuratūras apsūdzības. Mana sirdsapziņa ir tīra, ko apliecina arī neatkarīgo ekspertu vērtējums. Tomēr man ir svarīga ilgus gadus vadītā uzņēmuma nākotne, tāpēc respektēju, ka, mana atrašanās vadībā šobrīd radītu reputācijas riskus. Esmu gandarīts par paveikto – atstāju modernu, efektīvu uzņēmumu, kas maksā valstij nodokļus, nodarbina savus darbiniekus arī krīzes laikā un samaksājis akcionāriem, tai skaitā Latvijas valstij, vairākus simtus miljonu dividendēs. Šogad »Tet" atzīts par astoto Latvijas vērtīgāko uzņēmumu un ceturto vērtīgāko ar valsts kapitāla daļu. Ceru, ka uzņēmums arī turpmāk saglabās tikpat augstu efektivitāti," paziņojumā uzsver Gulbis.

    Tuvākajā laikā «Tet» padome sāks uzņēmuma valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora atlases procedūru. Tikmēr par valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora pienākumu izpildītāju nozīmēts galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks.

    Uzņēmumā atgādina, ka Gulbis darbu «Tet» jeb ar iepriekšējo nosaukumu «Lattelecom» sāka 2007.gadā kā finanšu direktors, bet par valdes priekšsēdētāju kļuva globālās finanšu krīzes laikā 2008.gadā, kad lielāko daļu uzņēmuma apgrozījuma sastādīja balss telefonijas pakalpojumi.

    «Patlaban »Tet" telefonija ir vien 5%, tomēr 2019.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza augstāko rādītāju kopš 2008.gada – 226,3 miljonus eiro.

    Šogad «Tet» atzīsts par astoto Latvijas vērtīgāko uzņēmumu un ceturto vērtīgāko ar valsts kapitāla daļu," teikts uzņēmuma paziņojumā.

    Kā iepriekš vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga», prokuratūra ir uzrādījusi apsūdzības Gulbim un vēl četrām personām par iespējamu līdzdalību krāpšanā digitālās televīzijas ieviešanā, uzņēmumam nodarītos zaudējumus lēšot 7 585 533 eiro apmērā.

    Tiesībsargi uzskata, ka «Kempmayer» saistību pārņēmējs kompānija «Hannu Digital» ciparu televīzijas projektā tika iesaistīts mākslīgi un Gulbis izmantojis «Lattelecom» (tagad – «Tet») īpašnieku un padomes uzticību. Gulbis no amata nav atstādināts, bet uzņēmuma padome noalgojusi kriminālistikas ekspertus, kuriem līdz gada beigām jāpārbauda Gulbim un pārējiem darbiniekiem inkriminētie noziegumi.

    «Tet» pieder valstij SIA «Publisko aktīvu pārvaldītājs »Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas «Telia Company» meitasuzņēmumam «Tilts Communications» (49%). «Tet» grupā ir uzņēmumi «Tet», «Citrus Solutions», «T2T», «Data Experts», «Helio Media» un «Baltijas datoru akadēmija». «Tet» pieder 23% SIA «Latvijas mobilais telefons» daļu.

    «Tet» apgrozījums 2019.gada deviņos mēnešos bija 162,8 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2018.gadā. «Tet» grupas apgrozījums šogad deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir saglabājies nemainīgs, veidojot 162,8 miljonus eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē