• iPhone 12ātrāks procesors, 5G savienojums un jaunas fotografēšanas iespējas

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pirmie iPhone 12 sērijas modeļi jau ir pieejami Latvijā. Jaunie flagmaņi piedāvā virkni inovāciju – sākot ar ātrāko mikroshēmu un progresīvu fotokameru un beidzot ar elegantu dizainu, jauniem aksesuāriem un 5G savienojamību.

    Sertificēts Apple sistēmu inženieris Andrejs Mihailovs stāsta par lielākajiem uzlabojumiem šā gada jaunajos iPhone 12 modeļos un skaidro atšķirības starp tiem.

    Ar ko jaunie modeļi mūs pārsteigs?

    Kā katru gadu, arī šogad jaunie iPhone modeļi ir kļuvuši vēl jaudīgāki – ārkārtīgi ātrais A14 Bionic procesors ar 5 nm tehnoloģiju spēj izpildīt jebkuru uzdevumu vēl ātrāk un efektīvāk.

    «Jaunajam procesoram ir 50% ātrāka centrālā procesora veiktspēja un 50% ātrāka grafika. Ja esat videospēļu fans, vai vēlaties pārbaudīt šīs jaunās ierīces fotografēšanas un filmēšanas spējas, jūs noteikti to pamanīsiet. Turklāt, inovatīvā mikroshēma ne tikai garantēs ātrāku telefona darbību, bet arī mazāku enerģijas patēriņu,» norāda Mihailovs.

    A14 Bionic ir arī 16 kodolu Neural Engine procesors, kas palielina veiktspēju par 80% un ļauj tam pabeigt 11 triljonu operāciju sekundē, tādējādi vēl vairāk paplašinot mašīnmācīšanos un mākslīgā intelekta robežas.

    Atgriežas iepriekšējā dizaina elementi; jaunas ekrāna tehnoloģijas

    Mainījies arī flagmaņu dizains. Šie iPhone modeļi ir atguvuši tik ilgi gaidītos kantainos stūrus. Lai arī jaunās sērijas viedtālruņi ir vieglāki, plānāki un izmērā mazāki nekā iepriekšējie iPhone 11 modeļi, šaurāks rāmis sniedz lielāku ekrāna laukumu.

    Gan iPhone 12, gan iPhone 12 Pro ir augstas izšķirtspējas OLED tehnoloģijas Super Retina XDR displejs, kas aizstāj iepriekšējos modeļos izmantoto LCD Liquid Retina displeju. Jaunais displejs nodrošina bagātīgākas krāsas, labāku kontrastu un patērē mazāk enerģijas.

    Iepriekš izmantotais stikls ir nomainīts uz pilnīgi jauno, ultra ilgkalpojošo un triecienizturīgo Ceramic Shield stikla tehnoloģiju. Jaunie modeļi ir četras reizes izturīgāki pret triecieniem nekā iepriekšējās paaudzes iPhone. Uzlabojusies arī aizsardzība pret putekļiem un ūdeni, ko apliecina pasaulē atzītais IP68 standarts.

    Lielākais jaunums – 5G savienojamība

    Pēc A. Mihailova domām, progresīvās 5G sakaru tehnoloģijas atbalsts visos jaunajos iPhone 12 modeļos ir liels un nozīmīgs solis jaunajā viedtālruņu laikmetā. Šīs sērijas flagmaņiem ir plašākais 5G pārklājums pasaulē.

    5G savienojums ir nozīmīgs, sūtot un lejupielādējot lielus failus. Tas arī svarīgs, ja vēlaties skatīties augstas izšķirtspējas videoklipus bez traucējumiem, spēlēt ātrdarbīgas videospēles vai darboties HD režīmā, izmantojot FaceTime video tērzēšanas lietotni. 5G savienojamība ir nepieciešama arī tad, ja izmantojat interaktīvas lietotnes reāllaikā vai veicat citus ātrdarbīgus uzdevumus.

    Turklāt, būs pieejams speciāls Smart Data režīms, kas automātiski noteiks, kāda veida pieslēgums ir nepieciešams, lai tajā brīdī veiktu vēlamo darbību. Tas samazinās tālruņa enerģijas patēriņu.

    Nākamās paaudzes aksesuāri

    Jaunie MagSafe magnētiskie aksesuāri, kas ar magnēta palīdzību acumirklī pielīp pie iPhone aizmugurējās virsmas, ienesīs būtiskas izmaiņas viedtālruņu tirgū.

    Kā norāda sertificēts Apple sistēmu inženieris Andrejs Mihailovs, svarīgākais no šiem jaunajiem aksesuāriem ir MagSafe bezvadu lādētājs, kas ļauj ātri un ērti uzlādēt tālruņa akumulatoru.

    Tāpat ir pieejami īpaši magnētiski vāciņi un ādas turētāji kartēm – tie ir ne tikai funkcionāli, bet arī stilīgi. Katrs lietotājs varēs izveidot savas krāsu kombinācijas, izvēloties dažādu krāsu tālruņiem krāsainus magnētiskos vāciņus, kur ielikt kartes.

    Visi magnēti, ieskaitot MagSafe piederumus, ir izgatavoti no 100% atkārtoti pārstrādātiem reti sastopamiem elementiem.

    Laiks jaunam mobilo fotogrāfiju laikmetam

    Nevar nepamanīt, ka šogad fotokameras sistēma ir krietni uzlabota. iPhone 12 ir aprīkots ar diviem foto objektīviem – platleņķa  un ultra platleņķa, savukārt iPhone 12 Pro modeļiem ir arī trešais – Telephoto kameras objektīvs. Pēdējais ļauj tuvināt līdz pat 2,5 reizēm – šī iespēja noder portreta fotoattēliem.

    Liela uzmanība pievērsta nakts fotografēšanai – platā objektīva kamera tagad nodrošina par 27% vairāk gaismas. iPhone 12 modeļiem ir īpašs nakts Night Mode režīms, kas automātiski konstatē gaismas trūkumu un bildei pievieno lielāku spilgtumu.

    Cita iezīme – Deep Fusion funkcija, kas pat vājā apgaismojumā izceļ fotoattēlā redzamās detaļas un faktūras. Tajā pašā laikā fotokameras Smart HDR 3 tehnoloģija ļauj fotografēt ārā pat spilgtā saulē un lieliski līdzsvaro fotoattēlā redzamos elementus, piešķirot attēlam dzidrumu.

    Visi jaunie iPhone 12 viedtālruņu modeļi pirmo reizi izmanto Dolby Vision filmēšanas tehnoloģiju, ļaujot filmēt augstas kvalitātes video – līdzvērtīgus tiem, kas radīti profesionālajās filmēšanas studijās.

    Ar Pro sērijas modeļiem drīz varēs fotografēt RAW foto formātā, kuru izmanto profesionālai rediģēšanai. iPhone 12 Pro ietver arī LiDAR gaismas skeneri, kas uzstāda gaismas atstarošanas laiku un palīdz radīt vēl reālistiskākus attēlus ar vēl augstāku kvalitāti.

    Jaunie iPhone 12 modeļi ir pieejami piecās krāsās: melnā, baltā, speciāla izlaiduma sarkanā (PRODUCT) RED, okeāna zilā vai zaļā. iPhone 12 Pro flagmaņi ir grafīta, sudraba, zelta vai (pacific blue) zilā krāsā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē