• Instagram pastiprina cīņu pret dezinformāciju

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    17. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Tiešsaistes mobilā fotogrāfiju un video koplietošanas un sociālā tīkla pakalpojuma uzņēmums Instagram pirmdien pastiprināja savu cīņu pret dezinformāciju, izveidojot alianses ar faktu pārbaudītājiem visā pasaulē, lai atmaskotu maldināšanu koplietotās fotogrāfijās vai video.

    Sociālā tīkla uzņēmumam Facebook piederošais Instagram jau šī gada sākumā uzsāka īstenot faktu pārbaudīšanas programmu ASV.

    «Šodien notikusī [šīs programmas] paplašināšana ir svarīgs solis mūsu centienos apkarot dezinformāciju Instagram," tiešsaistes paziņojumā pavēstīja Instagram vadība.

    «Uz foto un video bāzēta dezinformācija ir aizvien lielāks izaicinājums mūsu nozarē, un mūsu komandas ir fokusējošās uz tā risināšanu.»

    Instagram sāka sadarboties ar trešās puses sabiedrotajiem ASV, lai palīdzētu identificēt, izskatīt un marķēt maldinošus paziņojumus.

    Saturu, kas atzīts par nepatiesu, ignorē «Instagram» meklēšanas vai ieteikšanas rīki. Ja lietotāji to atrod, tas tiek parādīts ar brīdinājuma marķējumu.

    «Kad trešās puses faktu pārbaudītājs atzīst saturu par nepatiesu vai daļēji nepatiesu, mēs samazinām tā izplatību,» paziņoja Instagram.

    «Papildus tam, šis saturs tiks marķēts, lai cilvēki varētu labāk izlemt, ko lasīt, kam uzticēties un ar ko dalīties.»

    Kad paziņojums tiek atzīts par maldinošu, programmatūra to sameklē visā Instagram platformā, lai atbilstoši marķētu.

    «Mēs lietojam attēlu atbilstības tehnoloģiju, lai atrastu citus šī satura gadījumus un pievienotu marķējumu, palīdzot samazināt dezinformācijas izplatību,» pavēstīja Instagram.

    «Papildus tam, ja kaut kas ir atzīts par nepatiesu vai daļēji nepatiesu Facebook, tad no šodienas mēs automātiski marķēsim identisku saturu, ja tas būs ievietots Instagram (un otrādi)."

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē