• 6 lietotnes meditācijai un apzinātībai

    Sabiedrība
    Elva Karičkina
    Annas Psiholoģija
    Annas Psiholoģija
    12. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Sešas vērtīgas viedtālruņu meditāciju un apzinātības lietotnes – lejuplādējiet, izmēģiniet, lai prāts un ķermenis pateiktu paldies!

    Visām lietotnēm bezmaksas lejuplāde un saderība ar iOS un Android.

    • Calm

    Lietotne piedāvā plašu vadīto meditāciju klāstu, lai ikdienas dzīvē veltītu laika sprīdi relaksācijai. Meditāciju sesijas ilgst no trim līdz pat 25 minūtēm. Lietotne ietver arī funkciju Daily Calm – 10 minūšu programmu, ko iespējams praktizēt dienas sākumā vai beigās.

    Pieejamas programmas pieredzējušiem lietotājiem, elpošanas vingrinājumi, meditācijas bez vadības, stāsti labākam miegam un vairāk nekā 25 nomierinošas skaņas, kas palīdz uzlabot miegu. Interesanti, ka pirmsmiega stāstiņus ierunājuši aktieri Stīvens Frajs un Metjū Makonahijs. Lai iegūtu vairāk opciju, par atsevišķu samaksu iespējams iegādāties abonementu.

    • Headspace

    Headspace ir viena no tirgū pazīstamākajām meditācijas lietotnēm un, iespējams, labākā izvēle iesācējiem. Meditācijas un apzinātības pamati 10 soļu kursa un interesantu animāciju veidā. Meditāciju sesijas pieejamas triju, piecu vai desmit minūšu garumā, tām ir viegli sekot līdzi, fokusējoties uz elpošanu un skenējot ķermeņa sajūtas.

    Sesijas, ko ierunājis Endijs Pudikombs (viens no lietotnes izveidotājiem, kas nāca klajā ar šo ideju, kļuvis par budistu mūku), ir ļoti relaksējošas. Pieejamas minisesijas pat vienas minūtes garumā, piemēram, elpošanas vingrinājumi, kurus viegli izpildīt jebkurā brīvā brīdī. 

    • Insight Timer

    Lietotne uzreiz sniedz milzīgu kopības izjūtu, jo ekrāns paziņo: šodien veiktas 420 065 meditācijas, 5059 cilvēku meditē pašlaik. Pabeidzot meditāciju, var redzēt, cik daudz cilvēku meditējuši ar jums vienā laikā. Norādot savu atrašanās vietu, lietotne var parādīt tuvākos lietotājus un ko viņi izvēlas klausīties prakses laikā.

    Milzīga satura bibliotēka – ap 13 000 vadītu meditāciju par dažādām tēmām (stress, attiecības, radošums utt.), piekļuve 750 meditāciju mūzikas ierakstiem. Var meditēt pie neregulārām zvanu skaņām vai nomierinoša fona trokšņa. Lai klausītos tās bezsaistē, iespējams iegādāties ikmēneša abonementu. Tiesa gan, lietotnes plašais piedāvājums var būt gan svētība, gan lāsts – nebeidzams saraksts ar izvēlēm var radīt arī apjukumu.

    • 10% Happier

    Neesi pārliecināts, vai vispār esi gatavs izmēģināt meditāciju prakses? Šī lietotne tieši pozicionē sevi, ka tā paredzēta skeptiķiem. Lietotnes autors ir ASV ziņu žurnālists Dens Hariss, kurš sācis meditēt pēc tam, kad pieredzējis panikas lēkmes.

    Vingrinājumu mērķis ir palīdzēt mazināt trauksmi un uzlabot miega kvalitāti, turklāt katru nedēļu lietotne piedāvā jaunu saturu. Par atsevišķu samaksu iespējams piekļūt augstākas kvalitātes lietotnes versijai, kas satur vairāk nekā 500 videoklipu. Tā patiesi ir atsvaidzinoša, nesamudrīta, piedāvājot īsas videopamācības ar interesantām animācijām. Lietotne ir piemērota, ja vēlies izjust meditāciju un apzinātības ieguvumus, taču negribi tām pakārtot visu ikdienas ritmu.

    • Stop, Breathe and Think

    Atšķirībā no daudzām citām tirgū esošajām lietotnēm Stop, Breathe & Think pieprasa sniegt pārskatu par savām sajūtām pirms meditāciju uzsākšanas. Lietotne prasa aprakstīt, kā jūtamies gan fiziski, gan garīgi. Apstrādājot doto informāciju, tā piedāvā īsas vadītas meditācijas vai jogas vingrinājumus, no piecminūšu prieka praksēm līdz pat garākām sesijām trauksmes mazināšanai, relaksācijai, galvas izvēdināšanai. Lai arī lietotne sevi piesaka kā emocionālās labsajūtas platformu cilvēkiem, kas jaunāki par 25 gadiem, tā ir efektīva arī citām vecuma grupām. Pieejama atsevišķa programma bērniem, kas tikpat labi noder arī pieaugušajiem iesācējiem kā ērts ceļvedis meditācijā.

    • Pirmā apzinātības meditācijām veltītā mobilā lietotne latviešu valodā - Miervidi

    Kultūras, izziņas un atjaunotnes centra Miervidi radītā lietotne ikdienas straujajā ritmā piedāvā apgūt un praktizēt meditācijas, kurās tevi pavadīs profesionāļu veidoti ceļveži. Pieejamas meditācijas tavai dienai (piemēram, Atmosties dienai – 7 minūšu meditācija; Kafijas pauze – 5 minūtes), grūtiem brīžiem, emocionālajam līdzsvaram (dusmu, nomāktības vai trauksmes brīžos), veselībai (miegam vai stresa mazināšanai). Indra Majores-Dūšeles patīkamā balss vada dziļāk miera stāvoklī un pretī līdzsvarotākai dzīvei.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē