• Žurnālistes un grāmatu autores Gundegas Rozes veselības formula

    Veselības formula
    Vija Stepiņa-Baikova
    Vija Stepiņa-Baikova
    7. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    Gundega Roze ir sinonīms sievišķības esencei, neizmērojamai spējai iedvesmot un nerimstošai enerģijai. Daudzus gadus pavadījusi žurnālistikā, Gundega jau pirms kāda laika pievērsusies rakstniecībai. Grāmatu pamatā ir viņas pašas pieredze gan darbā, gan privātajā dzīvē, vērojumi, puni un dzīves mācības. Tam ir grandiozi rezultāti – Gundegas pirmā grāmata Dimanti tavā pagalmā kļuva par vietēja mēroga bestselleru, taču nākamās jau neko daudz neatpaliek. Un nu tik tikko izdota jau ceturtā grāmata – Planēta Sieviete, kur ikvienai smelties iedvesmu, uzmundrinājumu, padomu un apliecinājumu: tu vari, tev sanāks, ar tevi viss ir kārtībā!

    Mana fiziskās veselības formula

    Rudenī visa ģimene daudz laika pavadām dabā – darbdienu vakaros braucam uz stadionu, kur es mazo dēliņu vadāju ratiņos, vecākais dēls brauc ar velosipēdu, bet vīrs vingro vai skien. Brīvdienās dodamies tālākos pārgājienos, piemēram, uz Tērvetes dabas parku.

    Pastaigas ir mana meditācija, kas palīdz atgūt līdzsvaru.

    Lai justos labi savā ķermenī, noteikti ļoti būtisks man ir veselīgs uzturs. Diētas neievēroju, bet izvēlos veselīgus produktus. Katru dienu daudz dzeru ūdeni, pievēršu lielu uzmanību tam, lai ūdens patiešām ir kvalitatīvs. Jau vairākus gadus izvēlamies avota ūdeni Svētavots

    Mana garīgās veselības formula

    Darbs ir manas zāles pret visām kaitēm, jo tad, kad daru un redzu rezultātu, man mazinās nomāktība un depresīvas domas. Radošie darbi man dod dvēseles lidojumu, bet fiziskie darbi ļauj atbrīvot prātu no liekā. Darbs strukturē prātu, bet rezultāts priecē sirdi. 

    Mana ģimenes veselības formula

    Mums ar vīru ir princips – nestrādāt brīvdienās. Ģimeniskās aktivitātes visiem kopā mums ir svēta lieta. Tāpat arī kopīgas aktivitātes dabā atbilstoši sezonas iespējām. Katru mēnesi ar vīru cenšamies izrauties kopīgā randiņā, lai varētu mazliet atiet no mājas darbiem un rūpēm, un arī tas stiprina visas ģimenes labsajūtu.

    Ja es kā mamma esmu iedevusi laiku sev, uzreiz esmu arī priecīgāka kopā ar bērniem.

    Vasarās un rudeņos ģimenē daudz lietojam vietējos sezonas augļus un dārzeņus. Līdz ar rudens iestāšanos papildus uzņemam arī uztura bagātinātājus – vīrs lieto Magne B6, bērni D vitamīnu, bet es izmantoju dažādus preparātus sievietes skaistumam un veselībai. Šobrīd lietoju Silicea direct matiem, ādai, nagiem. 

    Mana mājokļa harmonijas formula

    Manās mājās obligāti jābūt ziediem – tā jau ir mana nepieciešamība. Esmu novērojusi, ka, sākoties jaunai sezonai, ļoti gribas arī ieviest radošas pārmaiņas mājokļa interjerā, un nereti pietiek ar dažiem stilīgiem aksesuāriem, lai no jauna uzburtu patīkamu omulības un komforta sajūtu. 

    Mana dzīvesprieka formula

    Man ir svarīgi apzināti sevī kultivēt dzīvesprieku, radīt pozitīvus notikumus, pie tā ļoti piedomāju. Jo skaidri zinu, ka labo vajag vairot, svētkus un foršus notikumus vajag plānot.

    Tāpat jāpievērš liela uzmanība tam, kas dod un kas atņem enerģiju. 

    Man ir svarīgi ap sevi pulcēt gaišus cilvēkus un saredzēt savam darbam jēgu, un tas viss pilnīgi noteikti vairo dzīvesprieku. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē