• Ziemas peldētāja Ginta Kožokaru no Saldus: Peldot ziemā, dzīve kļūst priecīgāka

    Veselīgs dzīvesveids
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    24. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    «Ziemā peld priecīgie. Pesimisti un ar dzīvi neapmierinātie līdz āliņģim nemaz netiek,» saka Ginta Kožokaru no Saldus. Viņa kopā ar draudzenēm pirms trim gadiem ieviesa ziemas tradīciju: vienalga, vējš, lietus vai sniegs – svētdienā divpadsmitos mēs peldamies.

    «Mums katrai vajag kādu traku draudzeni, un man tāda ir,» saka Ginta, atceroties sava ziemas peldēšanas prieka pirmsākumus. Pirms dažiem gadiem Ginta sociālajos tīklos ieraudzīja savas draudzenes Jaungada bildi – Aneta ar šampanieša glāzi rokās gulēja ārā ar ledu pildītā vannā. Ginta viņai rakstīja: es arī tā gribu, un saņēma atbildi, lai brauc tik šurp. Reizi no reizes ledus baudītāju bariņš pieauga, vannā visiem nebija vietas, tāpēc zāģēja āliņģi Anetas dīķa ledū – arvien lielāku un lielāku. Vēlāk kompānija pārcēlās uz publisku vietu – Sātiņu karjeru, lai mudinātu piebiedroties arī citus, un nu Saldus ziemas peldētāju kopienā ir apmēram 40 roņi. Saldū ziemas peldēšanai ir senas tradīcijas: šīs pilsētas ziemas peldētāji regulāri ir vietēju un starptautisku sacensību laureāti.

    Šogad kovida dēļ ziemas peldes Sātiņu karjerā netiek īpaši popularizētas – katrs uz āliņģi dodas savā laikā: cits ap pusdienlaiku, cits saulrietā, un pēc tam kopējā grupā palepojas ar kādu skaistu bildi. Lai izvairītos no pulcēšanās un drūzmēšanās, kādā februāra svētdienā Ginta kopā ar draudzenēm devās peldēties uz citu vietu – Zvārdes jeb Odzēnu ezeru. «Izdomājām, ka mums būs katrai savs āliņģis, lai ir nodrošināta distancēšanās,» stāsta Ginta. Puiši izzāģēja sešus āliņģus – pa gabalu citu no cita. Uh, cik biezs bija ledus – vairāk nekā 20 centimetru!

    «Peldot ziemā, dzīve kļūst priecīgāka. Cilvēki āliņģos patiešām izskatās nohipnotizēti laimīgi,» saka Ginta. «Tas tāpēc, ka, tāpat kā sportā, arī ziemas peldes laikā izdalās laimes hormoni. Pesimisti nemaz līdz āliņģim neatnāk.»

    Īpaši iesaku

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē