• Veidojas krunkas un āda nokarājas? Veselīgi ieradumi, kas palīdz ilgāk saglabāt jaunību

    Veselīgs dzīvesveids
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Neviens no mums nevēlas priekšlaicīgi novecot, un ne tikai rietumu pasaulē visai ietekmīgā jaunības kulta dēļ, bet arī paša veselības, mundruma un vispārējās dzīves kvalitātes labad.

    Mūsu ķermeņos ģenētiski iekodētie nosacījumi nav pielūdzami – laikam ejot, jau sākot no kādiem 35 gadiem, cilvēka kaulu un muskuļu masa pamazām sarūk. Mēdz teikt – veci cilvēki “izžūst”, veidojas krunkas, āda nokarājas, pat augums saīsinās. Bet vai tomēr ir kaut kas, ko varam darīt, lai saglabātu savu ķermeni tonusā līdz pat sirmam, cienījamam vecumam?

    Raidījumā “Māmiņu klubs” ar saviem padomiem dalās sejas fitnesa un sejas manuālās modelēšanas speciāliste Ieva Neļķe.

    “Lai arī novecošanās ārējām pazīmēm, ādas stāvoklim mūsu kultūrā tiek pievērsta lielāka vērība, patiesībā cilvēks noveco no iekšienes. Ja dzirdu sakām – uz vecumu āda izstiepjas, tas ir pilnīgi nepareizi. Āda savu apjomu nemaina, bet, samazinoties kaulu un muskuļu masai, ādai ar visu tauku slāni vairs nav uz kā “uzgulties”, un tā rodas tās ādas krokas.”

    Muskuļu masu, kura tik ļoti nepieciešama normālai vielu apmaiņai, audzēt un uzturēt palīdz treniņi, tas nu visiem tā kā būtu skaidrs. Bet ko iesākt jaunajām māmiņām, kam bieži nu galīgi nav tiem ne laika, ne spēka? “Pat ja nepavisam nav laika, es tomēr iesaku pieturēties pie “obligātā minimuma” – stiepšanās vingrinājumus.

    Ar vieglu izstaipīšanos vajadzētu iesākt katru rītu, tas palīdzēs iekustināt visus muskuļus, “salikt pa vietām” ķermeni, un bez tā arī nav iespējams tonizēt seju. Trīs, četras reizes nedēļā vajadzētu atrast 30–40 minūtes, lai kārtīgi izstaipītu visas muskuļu grupas” – iesaka speciāliste, kura pati, starp citu 46 gadu vecumā izskatās jauneklīgi un starojoši.

    Tālāk jau klāt būtu jāliek spēka treniņi, kardio nodarbības, sejas un ķermeņa masāžas, daudz svaiga gaisa – it kā izklausās ļoti daudz, bet, ja to visu ieviešam savā ikdienā pa mazam gabaliņam, kā jaunus ieradumus, galu galā tas kļūst par mūsu dzīves veidu, un mēs savu dzīvi vairs savādāku nevarēsim iedomāties.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē