• Vakcinācijai pret kovidu drīkst izmantot arī atšķirīgu tehnoloģiju potes

    Veselība
    Santa.lv
    Santa.lv
    16. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Valdība nu ir atļāvusi pabeigt vakcināciju pret Covid-19 ar cita ražotāja vakcīnu un iegūt sadarbspējīgu digitālo Covid-19 sertifikātu. Speciālisti apstiprina, ka vakcinācijai pret kovidu drīkst izmantot arī atšķirīgu tehnoloģiju potes.

    Lēmumu par vakcinācijas pabeigšanu ar cita ražotāja vakcīnu pieņems ārsts vai ārsta palīgs, protams, apriežoties ar pašu potējamo. Tas varētu būt nepieciešams, ja, piemēram, pēc pirmās devas saņemšanas cilvēkam ir bijusi anafilakse jeb nopietna alerģiska reakcija vai, ja vakcinēta grūtniece, kurai pirmā vakcīnas deva veikta ar vīrusa vektora tehnoloģijas vakcīnu (Vaxzevria). Šajos gadījumos otrajai devai tiek rekomendēts izmantot mRNS tehnoloģijas vakcīnu (Comirnaty vai Spikevax) ar intervālu 12 nedēļas pēc pirmās devas saņemšanas.

    Kādi potēšanās intervāli jāievēro starp dažādu ražotāju vakcīnu devām?

    *Ja pirmā saņemta vīrusa vektora tehnoloģijas vakcīnas (Vaxzevria) deva, tad otrā deva ar mRNS tipa vakcīnu (Comirnaty vai Spikevax) jāsaņem 4–12 nedēļas pēc pirmās devas ievadīšanas.

    *Ja pirmā saņemta mRNS tehnoloģijas vakcīnas (Comirnaty vai Spikevax) deva, tad otrā deva ar vīrusa vektora vakcīnu jāsaņem 28 dienas pēc pirmās vakcīnas devas ievadīšanas.

    *Ja vakcinācijas process pabeigts ar mRNS tehnoloģijas vakcīnām, tad sadarbspējīgs digitālais sertifikāts būs pieejams, sākot no 15 dienas pēc otrās devas ievadīšanas.

    *Ja vakcinācijas kurss pabeigts ar vīrusa vektora tehnoloģiju vakcīnām, tad digitālais sertifikāts būs pieejams uzreiz pēc 2. potes saņemšanas (ārstniecības iestāde par vakcināciju faktu datus E-veselībā ievada 48 stundu laikā).

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē