• Vai caurumi ausīs ietekmē veselību?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    5 jautājumi un atbildes par auskariem paredzēto caurumu ietekmi uz vispārējo veselības stāvokli.

    Vai tiešām caurumu izduršana noteiktās vietās ausīs uzskatāma par ārstniecības metodi?

    Uz cilvēka ķermeņa ir apmēram 800 aktīvo punktu, un uz auss tie ir sakoncentrēti vienuviet visvairāk – 128. Katrs no tiem atbildīgs par noteiktu ķermeņa daļu vai sistēmu, tādēļ šos punktus izmanto adatu terapijā, lai risinātu noteiktas veselības problēmas.

    Pastāv pat īpaša ārstniecības metode (akupunktūras papildmetode) aurikuloterapija, kuras praktizētāji strādā tikai ar aktīvajiem ausu punktiem.

    Ja, ievietojot auskaru vai pīrsingu, gadās caurdurt kādu no aktīvajiem punktiem, tas, lai arī reti, tomēr var izraisīt kādas šķietami neizskaidrojamas veselības problēmas vai sarežģījumus, jo ir izjaukts dabiskais organisma līdzsvars. Tomēr šo punktu caurduršana un auskaru ievietošana tajos pati par sevi nebūtu uzskatāma par efektīvu ārstniecības metodi vai veidu, kā mēs varētu atbrīvoties no kādas kaites.

    Vai tiešām caurums ausī, ja to izdur pareizajā vietā, spēj uzlabot redzi?

    Jā, tiek uzskatīts, ka, izdurot caurumu tā dēvētajā redzes punktā (tas atrodas tieši auss ļipiņas centrā un ir piemērots auskaru ievietošanai), ir iespējams uzlabot redzi.

    Ja redze ir sākusi bojāties un šajā redzes centrā tiek ievietots auskars, tas redzes pasliktināšanās procesu tiešām var palēnināt, aizkavēt. Tomēr auskars nepalīdzēs padarīt redzi labāku, ja tā jau ir sabojājusies.

    Kur uz auss atrodas tie punkti, kuros var durt caurumus auskariem?

    Uz auss ļipiņas ir atrodami trīs punkti, kas ir piemēroti caurduršanai un auskaru valkāšanai. Viens no šiem punktiem atrodas auss ļipiņas centrā.

    Pārējie divi punkti, kas arī ir droši duršanai, atrodami no auss ļipiņas uz augšu gliemežnīcas ārējās malas virzienā.

    Tie nav aktīvi akupunktūras punkti, bet caurduršanai piemēroti, jo atrodas uz ļipiņas, nevis bīstamajā auss daļā, kur ir skrimslis.

    Kāpēc šī auss daļa tiek uzskatīta par bīstamu caurduršanai?

    To var būt bīstami caurdurt tāpēc, ka šī auss daļa ir spēcīgi apasiņota, tajā ir daudz sīku asinsvadu un nervu, kā arī daudz aktīvo punktu.

    Ja caurduršanas brīdī paveicas un asinsvads netiek skarts, viss kārtībā – auskaru var valkāt bez bēdu.

    Tomēr var gadīties, ka nepaveicas un asinsvads tiek bojāts. Tieši šīs bīstamības dēļ nav ieteicams caurdurt auss skrimšļa daļu, jo var rasties nelāgs iekaisums.

    Vai, durot ausīs caurumus, svarīgas ir Mēness fāzes?

    Speciālisti neiesaka ausu caurduršanu veikt jaunā Mēnesī, jo tad pastāv daudz lielāks risks, ka caurumi dzīs slikti, būs sarežģījumi. Visas pārējās Mēness fāzes ir pieļaujamas, bet vislabāk ausis caurdurt vecā Mēnesī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē