• Tava sirds grib 20 tomātu nedēļā!

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai sirds būtu vesela, produktiem jābūt dabiskiem, bet ēdienam – pēc iespējas vienkāršākam, turklāt vasarā pēc iespējas biežāk vajadzētu gatavot ēdienu un ēst ārā. Iesaka kardiologs ANDRIS SKRIDE.

    Kāpēc tieši TOMĀTI?

    • Jo tie ir bagāti ar kāliju – tas stabilizē sirds ritmu, mazina infarkta risku un ir labs produkts gan sirds slimniekiem, gan tiem, kas par sava organisma vilcējspēku grib parūpēties, vēl pirms tas sācis buksēt. Lai sirds patiešām sajustu tavas rūpes, ieteicams apēst līdz pat divdesmit tomātiem nedēļā, bet gadā – vismaz divdesmit kilogramu.
    • Tomāti ir labi ne tikai sirdij, bet arī kaulaudu un nervu sistēmai, imunitātei, jo tie satur ļoti daudz C vitamīna un mangāna.
    •  Izrādās, tomāti pat veicina smadzenēs esošā serotonīna jeb laimes hormonu izdalīšanos, tātad palīdz labi justies un dod enerģiju!
    • Tomātos ir arī nenovērtējamais likopēns, kas ir viens no spēcīgākajiem antioksidantiem un aizsargā organisma šūnas no brīvajiem radikāļiem – ienaidniekiem, kas tās iznīcina. Lai šis brīnumainais antioksidants, tāpat kā pārējās vērtīgās vielas, no tomāta vieglāk nokļūtu mūsu organisma šūnās, šos dārzeņus vajadzētu ēst kopā ar olīveļļu un bez sāls.
    •  Neaizmirsti tomātiem pievienot arī dilles – tās palīdz regulēt asinsspiedienu. Ja tas būs labs, nebojāsies asinsvadi, tie neplīsīs, tajos neveidosies trombi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē