• Migrēna kā draudzene. Vai tas ir iespējams?
    Maija Prozoroviča saka: jā!

    Dzīvesstāsti
    Ērika Bērziņa
    Ērika Bērziņa
    15. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Maijas Prozorovičas aizraušanās – kērlings
    Foto: Izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīvs
    Maijas Prozorovičas aizraušanās – kērlings
    9/9Maija iesaka, ja arī tev ir migrēna

    Maija iesaka, ja arī tev ir migrēna

    • Ja bieži sāp galva un sāpes nepāriet no parastajiem pretsāpju medikamentiem un tev ir arī slikta dūša, nekavējies – aizej pie ģimenes ārsta un palūdz, lai tev iedod nosūtījumu pie neirologa, jo, iespējams, tev ir migrēna. «Labā ziņa ir tā, ka no migrēnas nemirst un ar to var iemācīties sadzīvot!»
    • Pamani, no kā tev sākas migrēna, kas ir tavi migrēnas izraisītāji! Un centies no tiem izvairīties, tos ierobežot.
    • Labi izgulies. «Par ilgu gulēt arī nevajag, jo arī tad var sākties migrēnas lēkme.»
    • Mēģini saprast, vai nav kādi pārtikas produkti, kas var veicināt migrēnas sākšanos. «Skaidrs, ka alkohols viennozīmīgi var būt migrēnas izraisītājs daudziem, un jebkurā gadījumā tas nav veselīgs.»
    • Esi fiziski aktīvs. Regulāri! «Nav obligāti jāskrien, var arī ātri iet, braukt ar riteni, iet uz sporta zāli. Galvenais ir kustēties, un kustēties regulāri! Iegādājies suni, kurš katru dienu jāved pastaigā. Ejot vai skrienot, var klausīties mūziku vai kādu podkāstu. Tagad pieejams tik daudz interesantu podkāstu, ka tu nemaz nepamanīsi, kā kāda stunda ir pagājusi… Grūtākais ir sevi piespiest, gribas pagulēt ilgāk, bet no savas pieredzes zinu – ja sāktu skriešanu izlaist, tad tā arī turpinātu izlaist atkal un atkal… Mēs visi esam cilvēki, un tas ir pilnīgi dabīgi.»
    • Paēd un nebadojies! Un arī pārēsties uz vakaru nevajag. Visu ar mēru!
    • Negaidi, ka sāpes pāries pašas no sevis. «Tā ir bijusi mana lielākā kļūda, kad šķiet, ka varu paciesties un vēl nedzert dārgās zāles, tomēr labāk tās iedzert, citādi būs daudz grūtāk. Un, iespējams, vēl kādas citas zāles nāksies lietot un pat būs jāsauc neatliekamā palīdzība. Arī man pāris reizes tā ir noticis. Un vēl – neesi paviršs, vienmēr padomā, lai tev līdzi būtu zāles. Man katrā somiņā ir speciāla maza kastīte ar manām migrēnas brīnumtabletītēm.»
    • Meklē domubiedrus. «Migrēnas grupa Facebook ir labs informācijas avots un vieta, kur padalīties ar pieredzi, uzdot jautājumus un saņemt atbildes, kā arī uzmundrinājumu. Lasot par citu pieredzi, sapratīsi, ka neesi viens. Mēs esam gatavi cits citam ieteikt jebko, kas var palīdzēt, jo zinām, kā tas ir – piedzīvot migrēnas mokas.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē