• Māsu spēks. Ineses un Gundas tievēšanas stāsts

    Veselība
    Lauma Lūse-Kreicberga
    28. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Atbalstot viena otru, māsas Inese Prisjolkova un Gunda Strauss kopumā ir zaudējušas gandrīz 50 kilogramus. Abu tievēšanas stāsti gan ir ļoti atšķirīgi, bet rezultāti – acīmredzami!

    Inese Prisjolkova

    – 16 kg 2 mēnešos

    • 54 gadi.
    • Pavasara studijas vadītāja, grāmatu autore.
    • Garums: 170 cm.
    • Bija: 73,6 kg.
    • Sasniedza: 57,7 kg.
    • Tagad: ap 60 kg.

    Gunda Strauss

    – 33 kg nepilnos 12 mēnešos

    • 45 gadi.
    • Strādā Norvēģijā vadošā amatā. Nepilna gada laikā zaudējusi 33 kg.
    • Garums: 162 cm.
    • Bija: 90 kg.
    • Sasniedza: 57 kg.
    • Tagad: 63 kg
    • Lai gan Inese lielāko dzīves daļu bijusi slaida, kādā brīdī dzīves līkloči viņu aizveduši tālu prom no domām par savu figūru: «Man ilgi nedzima bērni, tāpēc izmēģināju hormonu terapijas un medicīniskas manipulācijas, līdz 46 un 47 gadu vecumā nonācu pie abām dzemdībām. Pēc tam bija ilgi gaidītā maza bērna mammas periods ar negulētām naktīm, turklāt paralēli turpināju strādāt. Svara pieaugumam nepievērsu uzmanību, tas nešķita svarīgi. Tad nāca pandēmijas mājsēdes laiks, nodarbības sāku vadīt attālināti, un možu garu ģimenē uzturējām ar ēdiena palīdzību, bieži cepot kēksus un pīrāgus, līdz vienudien, uzkāpjot uz svariem, ieraudzīju līdz šim neredzētu ciparu – 73,6 kg. Tā kā esmu straujas dabas cilvēks, tajā pašā dienā sociālajos tīklos ierakstīju: «Sākšu tievēt. Kurš ar mani!?» Mana tievēšanas recepte bija samazināt ēdiena daudzumu un neēst pēc pulksten pieciem. Tievēju ļoti strauji, jo, ja ko apņemos, tad bez sānsoļiem! Sāku arī nūjot un trīs reizes nedēļā gāju pie fizioterapeita uz ārstnieciskajām masāžām. Divu mēnešu laikā notievēju par 16 kilogramiem, sasniedzot 57,7 kilogramus. Tagad uzturu savu ideālo svaru ap 60 kilogramiem.»

      Inese atzīst – ja spēj notievēt, tad vari visu! Turklāt tā kā viņa to darīja publiski, izveidoja Facebook grupu, tad ar savu apņēmību iedvesmoja arī citus, paralēli arī tapa grāmata Viegli un ar mīlestību.

      «Mana māsa Gunda piedalījās gan manā Facebook grupā, gan grāmatas rediģēšanā, taču atklājās, ka viņai neder ieteikums «Ēd mazāk un kusties vairāk», tāpēc viņa meklēja un atrada savu ceļu,» stāsta Inese, bet pati Gunda smejoties atzīst, ka viņai ļoti patīk daudz un garšīgi paēst, tāpēc viņas svars nepārtraukti šūpojies 90–60–90 kilogramu robežās: «2021. gada sākumā jutos ļoti slikti. Atkal biju nonākusi līdz 90 kilogramiem un turpināju stūķēt sevī nenormālus daudzumus neveselīgas pārtikas. Tolaik Inesei bija plaši apmeklēta sieviešu online grupa tievēšanai, un arī es nolēmu pamēģināt, bet izrādījās, ka man neder Ineses pieeja. Jo viņa ir mazēdāja, bet es – daudzēdāja! Meklējot citus risinājumus, internetā atradu Amerikas grupas no ēšanas atkarīgiem cilvēkiem un uzzināju, ka, izslēdzot no savas ēdienkartes cukuru, miltus un rafinētus produktus, cilvēks var atļauties ēst diezgan daudz, bet svars tik un tā tiek zaudēts. Tā galu galā nepilna gada laikā atlaidu no sevis 33 kilogramus. Ir pagājuši divi gadi – svars ir stabili zems, un šī man ir pavisam jauna pieredze, jo agrāk, tiklīdz nometu svaru, tā uzreiz kā atspere metos uzņemt jaunus kilogramu desmitus. Taču tagad no māsas esmu iemācījusies ļaut domām un zemapziņai nepretoties jaunajai attieksmei pret ēdienu, un tas palīdz.»

      Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē