• Ko pirkt aptiekā, lai izārstētu piena sēni?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Doucefleur/Shutterstock.com
    Parādījusies piena sēne, bet pie ginekologa uzreiz netiec… Varbūt aptiekā var nopirkt kādu preparātu, kas tiešām palīdzēs?

    Piena sēnes rašanās ir saistīta ar sievietes hormonālo līdzsvaru. Piemēram, pirms mēnešreizēm, kad estrogēna līmenis krītas, sievietes maksts ir uzņēmīgāka pret infekcijām, jo nav estrogēnu aizsargājošā efekta. Pēc mēnešreizēm, kad estrogēnu līmenis atkal kāps, sēnīte var pāriet.

    Šo sēnīti raksturo tipiski balti biezpienveida izdalījumi, nieze un dedzināšana dzimumorgānu rajonā.

    Bieži piena sēnes izraisītās nepatīkamās sajūtas pāriet pašas no sevis, tāpēc ar vizīti pie ārsta tiešām var arī nesteigties. Bet tikai ar nosacījumu, ja sieviete ir pārliecināta, ka tā ir piena sēne un nekas cits. Tad, ja simptomi nav ļoti traucējoši, patiesībā var nedarīt neko, jo veselai sievieti maksts ir pašattīroša sistēma, tāpēc ļoti bieži sievietes organisms pats tiek galā pat bez medikamentiem.

    Aptiekā var prasīt makstī lietojamos bezrecepšu pretsēnīšu līdzekļus, piemēram, svecītes vai krēmus uz klotrimazola bāzes.

    Līdz ar šo medikamentu būtu vēlams iegādāties arī kādu probiotiķu preparātu, kas paredzēts maksts mikrofloras uzlabošanai, lai, kad sēnīte būs izārstēta, tā tik drīz neatkārtojas. Ja, izlietojot bezrecepšu medikamentu, uzlabojuma nav, tad gan jāiet pie ārsta, jo varbūt tā ir kāda cita infekcija. Tāpat, ja piena sēne atkārtojas bieži, jādodas pie ginekologa, jāveic analīzes un jānoskaidro, kāds tam ir iemesls.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē