• Ko darīt, lai kārpa neizaugtu otrreiz

    Āda
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Irina Kvyatkovskaya/Shutterstock.com
    Nereti, noņemot kārpu ar sasaldēšanas metodi, tā pēc laika uzrodas atkal. Ko darīt, lai kārpa neatgrieztos?
    • Visefektīvākā metode kārpu ārstēšanai ir to likvidēšana ar lāzeru. Pastāv divas lāzerterapijas iespējas: iedarbojoties uz kārpas asinsvadiem un kārpas iztvaicēšana.
    • Ja kārpa ir jauna – līdz trim četriem mēnešiem – un tās virsmā redzami asinsvadi, ieteicamāka ir pirmā metode: pēc lāzera impulsa iedarbības uz kārpu asinsvadi vairs nesaņem barības vielas un pakāpeniski uzsūcas. Tad arī kārpa pamazām pazūd.
    • Ja kārpa ir vairāk nekā četrus mēnešus veca, iespējams, labāka būs iztvaicēšanas metode. Pirms procedūras uzklāj anestezējošu krēmu vai injicē atsāpinošas zāles zem kārpas. Kārpu iztvaicē. Lietojot antibiotiku vai deksapantenolu saturošu dziedējošu krēmu, brūce sadzīst divu nedēļu laikā.
    • Kārpas ārstēšana ar šķidro slāpekli, proti, saldēšanas metode, ir efektīva nelielām, jaunām kārpām. Sasaldējot kārpu, pastāv arī risks, ka var tikt bojāti apkārtējie audi vai arī šķidrā slāpekļa iedarbība var būt pārāk dziļa.
    • Sena un pārbaudīta metode ir arī kārpu ārstēšana ķīmiski – ar augstas koncentrācijas skābēm speciālista uzraudzībā. Parasti šo procedūru veic ārsts vai māsiņa.
    • Ja kārpu ir daudz, ārsts var kombinēt dažādas ārstēšanas metodes. Piemēram, iztvaicēt kārpu ar lāzeru, un pēc tam cilvēks mājās turpina lietot uz kārpas imūnmodulējošu krēmu vai iekšķīgi lieto medikamentus imunitātes stiprināšanai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē