• Kā rīkoties, ja regulāri pūšas vēders?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Seši vienkārši, bet efektīvi ieteikumi, kā rīkoties, ja vēders bieži uzpūšas kā buma!

      1. Pūšanās bieži vien ir komplektā ar aizcietējumiem (ja vēders iziet retāk nekā trīs reizes nedēļā, tad runa patiešām ir par tiem). Ir zāles, ar kurām iespējams stimulēt zarnu peristaltiku. Ja vajadzēs, tās izrakstīs ārsts. Runa nav par caurejas līdzekļiem, bet par jaunākās paaudzes medikamentiem, kas uzreiz mazina diskomfortu.

       2. Var līdzēt arī probiotiķi – preparāti ar tā sauktajām labajām baktērijām. Tomēr lielākā daļa pētījumu, kas veikti šajā jomā, parāda, ka to efekts nav nekāds dižais. Mūsu mikroflora ir vesela pasaule, kurā vēl maldāmies kā ezīši miglā, tāpēc pārāk lielas cerības uz probiotiķiem nevajadzētu likt. Šajā ziņā daudz labāks palīgs būs gremošanas fermenti tādos preparātos kā vobenzīms, mezīms, pangrols un daudzos citos: tie palīdz sašķelt vielas, kuru pārstrādei tavā ķermenī tik jaudīgu enzīmu nav.

       3. Pret gāzu izraisīto diskomfortu tīri labi līdzēs smektas tipa zāles, bet citiem, piemēram, pietiks ar piparmētru eļļu vai olīveļļu.

       4. Ieteicams tomēr nesmēķēt. Par to, cik tas kaitīgi elpceļiem un organismam kopumā, zina katrs, taču smēķējot cilvēks rij arī gaisu. Un gāze, kas uzpūš vēderu, nav tikai tā, kas veidojas zarnās baktēriju darbības rezultātā, bet arī šādi norītais gaiss. No šāda viedokļa nevēlama ir arī košļājamā gumija un svarīgi ir pie galda nerunāt. Ja ēd, nododies maltītes baudīšanai! Ēd lēni un nedaudz. Ideāli, ja tas var notikt klusumā, bet, ja tomēr jāsarunājas, problēmas atliec malā! Runā par skaistām un jaukām lietām.

       5. Pēc ēšanas pakusties, nevis liecies nosnausties. Runa nav par intensīvu fizisku slodzi, bet vismaz par pastaigu. Galvenais, lai ķermenis ir taisns un vertikāli! Tā ka pēc ēšanas uzreiz sakņupt pie datora arī nav ieteicams. Un atceries – elpo ar diafragmu! Tas īpaši attiecas uz dāmām, jo vīrieši parasti elpo pareizi.

       6. Ja vajag uz tualeti, necieties, bet ej un nokārtojies. Tad lai visa pasaule pagaida! Ja cietīsies, situācija ar vēderu tikai pasliktināsies. Proti, vēlme aiziet pa lielajām darīšanām ir rezultāts komunikācijai starp zarnām un smadzenēm. Ja šos signālus par vajadzību pasāksi ignorēt, komunikācija pavājināsies un zarnas kļūs slinkākas. Mums jārespektē tie signāli, ko sūta smadzenes!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē