• Jau rīt – bezmaksas konsultācijas «Telefonrandiņš ar ginekologu»

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Alessandro guerriero/Shutterstock.com
    28. maijā no plkst. 10.00 līdz 17.00 ikviena sieviete Latvijā tiek aicināta uz «Telefonrandiņu ar ginekologu» – bezmaksas konsultāciju pa tālruni, lai saņemtu ginekologu atbildes par kontracepciju un citām aktuālām tēmām.

    Bezmaksas konsultācija būs pieejama, zvanot pa tālruni 25442259, un vēlamo konsultācijas laiku ieteicams pieteikt iepriekš, aizpildot pieteikuma formu šeit.

    «Ikdienā konsultējot sievietes par kontracepciju, esmu ievērojusi, ka ir ļoti dzīvi dažādi mīti un aizspriedumi par mūsdienīgu un efektīvu izsargāšanos. Domāju, tas daudziem pāriem liedz baudīt seksuālās attiecības brīvi un bez raizēm.

    Turklāt hormonālajai kontracepcijai piemīt arī citi pozitīvi ieguvumi, piemēram, mazāk apjomīgas, vieglākas un nesāpīgākas mēnešreizes.

    Vēlos iedrošināt – dzīvojam taču 21. gadsimtā, un ģimenes plānošanā, intīmajā dzīvē un sievietes veselībā noteikti ir vieta mūsdienīgiem risinājumiem un iespējām,» saka Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas prezidente daktere Vija Veisa. 

    «Katrai sievietei, katram pārim ir tiesības un bieži arī iespējas izvēlēties sev vispiemērotāko kontracepciju, bet ir nepieciešamas pamatzināšanas gan par savu un partnera organismu, gan par pieejamām kontracepcijas metodēm.

    Diemžēl 2020.–2023. gadā veiktais Veselības ministrijas iniciētais pētījums pierāda, ka liela daļa Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 64 gadiem nevar atbildēt pat uz vienkāršiem ar seksuālo un reproduktīvo veselību saistītiem jautājumiem, piemēram, par kontracepcijas metožu efektivitāti,» pētījuma rezultātus komentē RSU Sabiedrības veselības institūta vadošā pētniece prof. Gunta Lazdāne.

    Uz sieviešu jautājumiem atbildēs:

    • no plkst. 10.00 līdz 13.30 – daktere Lāsma Līdaka, daktere Dace Matule, daktere Alise Vigule, daktere Modrīte Kraujiņa, daktere Inta Dinsberga un daktere Karlīna Elksne;
    • no plkst. 13.30 līdz 17.00 – daktere Inese Cekula, daktere Ieva Erciņa, daktere Marta Slaidiņa, daktere Vija Plūme, daktere Olga Plisko, daktere Kristīne Pčolkina, daktere Natālija Bērza un daktere Katrīna Kalniņa.

    Vairāk informācijas šeit.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē