• Izmanto iespēju! Dzimumzīmju bezmaksas pārbaude

    Veselība
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Rīgas 1. slimnīca aicina uz bezmaksas dzimumzīmju pārbaudi! Tas ir vēl viens lielisks veids, kā izrādīt rūpes savam ķermenim.

    Melanoma ir viens no agresīvākajiem ādas audzējiem. Katru gadu Latvijā atklāj ap 200 melanomas gadījumu, un diemžēl aptuveni 70 cilvēkiem tas beidzas letāli.

    Melanomas ārstēšanas panākums slēpjas agrīnā diagnostikā, tāpēc tuvojoties vasaras sezonai un atgādinot par saules staru ietekmi uz ādu, esi aicināts uz dzimumzīmju bezmaksas pārbaudi 24. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 13.00.

    Pārbaudes notiks Rīgas 1. slimnīcas lielajā konferenču zālē – 2. korpusā. Pieraksts uz izmeklējumu, zvanot uz vienoto informācijas tālruni +371 67366323 darba dienās plkst. 8.00–18.00, sestdienās plkst. 9.30–15.00.

    Iepriekšējais pieraksts nepieciešams, jo katra pacienta izmeklēšanai plānotas 20 minūtes. Bezmaksas dzimumzīmju pārbaudi veiks ārsti rezidenti dermatologi Jelizaveta Pavlova, Viktorija Rogova un Elīna Krauce. Pārbaudes laikā ārsts lūgs pacientu izģērbties līdz apakšveļai, lai apskatītu visus ādas veidojumus ar diagnostisko iekārtu – optisko dermatoskopu, kas ļauj redzēt veidojumu 10x palielinājumā.

    Ja pārbaudes laikā tiks atrasti aizdomīgi veidojumi, ārsts pacientu aicinās nākt uz konsultāciju, lai veiktu padziļinātu  diagnostiku un nepieciešamo ārstēšanu.

    Neparastu ādas veidojumu gadījumā ikvienā vecumā ir vēlama speciālista apskate, taču īpaša uzmanība ādas veidojumiem jāpievērš cilvēkiem, kuriem bērnībā bijuši ādas apdegumi, personām ar izteikti gaišu ādu, blondiem vai rudiem matiem, tāpat gadījumos, ja ir vairāk nekā 50 dzimumzīmju uz visa ķermeņa, kā arī tad, ja pirmās pakāpes radiniekam ir bijusi melanoma.

    Visbiežāk melanomu atklāj cilvēkiem virs 60 gadu vecuma, taču tā ir sastopama arī jaunākiem pacientiem. Bērnu vecumā tā ir ļoti reta slimība.

    Vislielākā nozīme ādas audzēju profilaksē ir ikdienas paradumu maiņai – regulāra ādas krēmu uzklāšana ar SPF50+ aizsargfiltru, izvairīšanās no intensīvas saules, nosedzoša apģērba valkāšana (cepure ar platu malu, saulesbrilles, garas piedurknes), solāriju neapmeklēšana. Vismaz reizi gadā ieteicams veikt ādas pašapskati, pievēršot uzmanību veidojuma krāsai, simetrijai, pēkšņai straujai augšanai. Aizdomīgu veidojumu gadījumos nepieciešams vērsties pie speciālista.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē