• Interesanti! Sviedru smaržu ietekmē arī uzturs

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja ēdam ēdienus ar stipru garšu (sīpolus, ķiplokus, vircotas maltītes), arī sviedru smaka kļūst sīvāka. Kāpēc tā?

    Lūk, atbildes:

    * Sviedri veidojas no asins šķidrās daļas – plazmas. Notiek filtrācija: lielākā daļa šķidruma tiek izvadīta caur nierēm, atlikums – caur ādu. Ja plazmā ir aromātiskas vielas, kas šķīst ūdenī, tās izsvīst uz āru un kļūst saožamas. 

    *Dažos avotos minēts, ka sviedri stiprāk ož tiem, kas ēd par daudz dzīvnieku proteīnu – tātad gaļu. Citi ēdieni, kas ietekmē sviedru smaržu, ir kāposti, siers, kafija, šokolāde un citroni. Arī alkohols, turklāt tā dzeršana pati par sevi pastiprina svīšanu. Latvijā daudzi ļoti labprāt bauda alu, ko dažs jaudā izdzert pa diviem trim litriem vakara gaitā.

    *Sviedru smarža atkarīga ne vien no ēdiena un medikamentiem, bet arī no vitamīniem un uztura bagātinātājiem. Piemēram, ļoti spēcīgi gan urīna, gan sviedru smaržu izmaina B grupas vitamīni.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē