• IeVP: Ādamsons saņem veselības stāvoklim atbilstošu aprūpi

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    19. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Spiegošanā Krievijas labā aizdomās turētā Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona (S) veselības stāvoklis tiek novērots, un nepieciešamības gadījumā viņam tiek nodrošināta veselības aprūpe, aģentūrai LETA apgalvoja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

    Savukārt, izvērtējot nepieciešamību, var arī tikt pieņemts lēmums par apcietinātās personas pārvietošanu uz Latvijas cietumu slimnīcu, norādīja pārvaldē.

    Jau ziņots, ka partija Saskaņa paudusi, ka Ādamsonam piemērotais drošības līdzeklis ir nesamērīgs un pārkāpj viņa tiesības uz pienācīgu veselības aprūpi.

    Saskaņas ieskatā, Ādamsonam piemērotais drošības līdzeklis ir nesamērīgs un pārkāpj viņa tiesības uz pienācīgu veselības aprūpi, jo Ādamsonam pēdējā laikā esot veiktas vairākas smagas operācijas un piemērota speciālā terapija, turklāt vairākas operācijas esot plānotas tuvākajā laikā.

    Viņuprāt, apcietinājuma apstākļos, nenodrošinot regulāru un rūpīgu medicīnisko palīdzību, var tikt apdraudēta Ādamsona dzīvība.

    Ādamsons pagājušajā nedēļā tika aizturēts aizdomās par spiegošanu Krievijas labā, un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa viņam kā drošības līdzekli ir piemērojusi apcietinājumu. Tāpat tiesa nolēma piemērot apcietinājumu rievijas pilsoni, Genādijam Silonovam.

    Tiesas lēmumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

    VDD līdz šim publiski paziņojis, ka dienests šogad 9.jūnijā ir sācis kriminālprocesu saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā.

    Kriminālprocesā tika veiktas neatliekamas procesuālās darbības vairākos objektos. Procesuālās darbības, tostarp, kratīšanas, veiktas arī Saeimas ēkā un pret 13.Saeimas deputātu atbilstoši iepriekš no Saeimas saņemtajai piekrišanai. Procesuālo darbību laikā VDD ir ieguvis lielu daudzumu datu nesēju un dokumentu, un ir sākta iegūto materiālu analīze.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē