• Homeopātiskās antibiotikas — jā, tādas ir!

    Netradicionālā medicīna
    Ginta Auzniece
    31. oktobris, 2019
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: – Ieva Andersone, Shutterstock un no izdevniecības Žurnāls Santa arhīva. Vide – Homeopātiskā aptieka
    Homeopātiskos līdzekļus drīkst lietot arī tad, ja ikdienā lieto tradicionālos medikamentus pret citām vainām, piemēram, pret augstu asinsspiedienu. Homeopātiskās antibiotikas – tādas eksistē!

    Konsultē Dr. med. GUNA BLUMBERGA

    • Homeopāte un adatu terapeite savā privātpraksē Rīgā.
    • Četrus gadus mācījusies Milānas Homeopātijas centrā pie viena no vadošajiem Eiropas homeopātiem Dr. Roberto Petruči. Ir tiesības praktizēt par homeopāti arī Itālijā.
    • Arī savā ģimenē ārstē ar homeopātiju.

    Tātad – jau iepriekš esam vienojušies, ka, pirmkārt, ik pa laikam saslimt nav nekas ārkārtējs un to tu drīksti darīt. Vēl vairāk – to pat vajag atļauties, it īpaši mūsu skrienošajā dzīves ritmā.  Jo tas ir labs attaisnojums: «Es tagad drīkstu mazliet paslinkot, jo esmu slima. Man nekur nav jāskrien un nekas nav jāpaspēj…» Kāpēc tas ir svarīgi? Jo katra slimā enerģija, katra neizslimotā mazā vainiņa no organisma nekur nepazūd, bet uzkrājas un, kad atkal pienāk izdevīgs brīdis, uzliesmo ar blīkšķi. Tas ir stāsts par tām reizēm, kad ar visu klepu un iesnām gribas skriet uz darbu, eksāmeniem, sapulcēm, semināriem, komandējumiem…

    Tu domā: «Iedzeršu ātri karsto pulverīti un būšu zirgā…» Bet patiesībā – ne tuvu!

    Vīruss uz brīdi liekas mierā, bet tajā pašā laikā viltīgi spriež: «Pagaidi, pagaidi, lai tik paiet tā sapulcīte, un tad es tev parādīšu savu īsto dabu!» Savā praksē bieži redzu, ka šādu stāstu nākamā sērija parasti ir angīna vai vidusauss iekaisums.

    Otra lieta, ko secinājām – nevajag visiem puņķiem un klepiem uzreiz mesties virsū ar antibiotikām, jo tad bieži sanāk gandrīz vai šaut ar lielgabalu pa zvirbuļiem. Nav taču loģiski, vai ne? Tāpēc šoreiz izstāstīšu par homeopātiskajām antibiotikām, ar kurām bez ķīmijas var veiksmīgi apkarot vīrusus, par kuriem saka, ka tie aizgājuši dziļumā un pievienojušās baktērijas. Tādu preparātu nav daudz, bet no pieredzes zinu – ļoti efektīvi strādā, ja sākti lietot laikus.

    Lieliskais piecnieks

    Šie graudiņi palīdzēs, ja ir angīna, deguna blakusdobumu iekaisums un vidusauss iekaisums, stipras sāpes ausīs. Ņem talkā to preparātu, kas visprecīzāk atbilst tavām sajūtām.

    • Mercurius solubilis (dzīvsudraba amidonitrāts) – pavadošais simptoms, kad šis preparāts derēs, – ja ir ļoti karsti un izteikta svīšana, it sevišķi naktīs. Tipisks līdzeklis, ja iesnas pārgājušas ausu sāpēs.
    • Sulphur (sērs) – ir karsti, sajūta, ka svilst pēdas, tās gribas turēt plikas un tādā veidā atvēsināties. Izdalījumi no deguna vai tā saucamie korķi uz mandelēm ir biezi un dzeltenīgi. Labi palīdz cilvēkiem, kam vispār ir tendence uz ādas izsitumiem un alerģijām.
    • Belladonna (vilkoga) – akūts straujš sākums, kad pēkšņi jāiesaucas: «Ak, šausmīgi sāp auss!» Bieži tāds simptoms raksturīgs maziem bērniņiem. Der arī pie stiprām kakla sāpēm, kad nevar norīt siekalas.
    • Pulsatilla (silpurene) – derēs reizēs, kad bijušas stipras iesnas, kas beigās aizskrējušas uz ausi, un emocionāli ir bezpalīdzības, nevarības sajūta. Gribas svaigu gaisu, sēdēt pie atvērta loga.
    • Silicea (silīcijs) un Hepar sulphur (kalcija–sēra savienojums)deguns ir pilns, blakusdobumu un pieres rajonā ir spiedoša sajūta, nevar paelpot un ir ļoti auksti, jādrebinās.

    Kā lietot?

    Pa 5 graudiņiem 3 reizes dienā divas dienas. Ja kļūst labāk, vari palietot vēl trešo dienu, bet, ja efekta nav – laikam šoreiz būs jāķeras pie smagās artilērijas jeb īstajiem antibiotiķiem.

    Zini!

    Homeopātiskos līdzekļus drīkst lietot arī tad, ja ikdienā lieto tradicionālos medikamentus pret citām vainām, piemēram, pret augstu asinsspiedienu.

    Tas tev jāzina!

    3 nosacījumi, kā uzglabāt

    Lai homeopātiskie preparāti nezaudētu savu efektivitāti…

    1. Turi istabas temperatūrā, vislabāk tumšā vietā, skapītī, kur netiek klāt tieši saules stari un blakus nav citas vielas ar spēcīgu aromātu.
    2. Neturi blakus elektroniskām ierīcēm (mobilais telefons, dators, televizors).
    3. Ja gribi paņemt preparātu līdzi somiņā, kur turēsi arī telefonu, datoru vai planšeti, ietin pudelīti folijā.

     

    Ātrā palīdzība

    Ja nekā citā nav pa rokai, bet jūti, ka tūlīt būsi slima, vari ieņemt C vitamīna trieciendevu – 2–3 gramus. Tikai ar noteikumu, ka tev nav nieru kaites!

    Jautājums, kas interesē daudzas

    Arī parastajās aptiekās plauktos ir krāsainas kastītes, uz kurām rakstīts – homeopātisks. Vai tie tiešam ir homeopātijas preparāti un vai no tiem būs kāds efekts?

    Atbild homeopāte Dr. med. GUNA BLUMBERGA:

    – Man pret šiem līdzekļiem nav nekas iebilstams, tikai vienmēr jāpatur prātā mūžīgais jautājums – kas ir homeopātija un kas – fitoterapija jeb ārstēšana tikai ar augu valsts izcelsmes preparātiem. Piemēram, populārais līdzeklis Sinupret, kas iesnu laikā labi palīdz tīrīties degunam, ir fitoterapeitisks preparāts. Bet – to droši var lietot.

    Savukārt labi kombinēti homeopātiskie preparāti, ko var nopirkt jebkurā aptiekā, ir vācu farmācijas kompānijas Heel radītie līdzekļi. Vārdiņš Heel ir arī katra preparāta nosaukuma beigās – pēc tā tos var viegli atpazīt. Piemēram, Gripp-Heel (gripas simptomiem), Angin-Heel (kakla sāpēm, angīnai), Ypsiloheel (nervu sistēmas traucējumiem, kas izpaužas ar sirdsklauvēm, nemieru), Traumeel S (gan tablešu, gan ziedes veidā traumu, sasitumu ārstēšanai) un daudzi citi. Arī franču kompānijas Boirion Laboratories līdzekļi, piemēram, klepus sīrups Stodal un tautā iecienītie pretgripas zirnīši Osccillococcinum satur labas, efektīvas homeopātisko vielu formulas. Šie un līdzīgi preparāti, starp citu, ir labs risinājums, ja gribas ārstēties ar homeopātiju, bet speciālā homeopātiskā aptieka ir tālu.

    Tiesa, tie ne vienmēr palīdzēs (ja formula attiecīgajai vainai nebūs īstā, efektīvā), bet katrā ziņā arī nekaitēs un neradīs blakusparādības, negraus imunitāti vēl vairāk, kā dažreiz izdara ķīmiskās zāles.

    Kur nopirkt homeopātiskos zirnīšus?

    • Latvijā ir tikai divas Homeopātiskās aptiekas un abas atrodas Rīgā: Lāčplēša ielā 7 un Biķernieku ielā 12.
    • Bet – aptiekai ir sadarbības partneri visā Latvijā, tāpēc pasūtot homeopātiskos līdzekļus var nopirkt arī Aizkrauklē, Alūksnē, Balvos, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Gulbenē, Jelgavā, Krāslavā, Lielvārdē, Liepājā, Limbažos, Ludzā, Madonā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Ropažos, Saldū, Smiltenē, Talsos, Tukumā, Valmierā un Ventspilī.

    Sīkāka informācija mājaslapā: www.homeopatiskaaptieka.lv

    2 komentāri

    Malda Freiberga
    Jā......pilnīgi piekrītu, ka Homeopātija ārstē lieliski. Pati esmu bērnam un arī sev pēc tam, kad ķīmija tik alerģiju un lielāku iekaisumu rada, ja lieto ilgāk par nedēļu. Ķēros pie homeopātijas minizirnīšiem un pilieniņiem. kuri ļoti mazās devās un stingri ievērojot ēšanas režīmu, palīdz ātrā laikā, ja nav ļoti ilgi ielaista komplikācija no gripas parati. Protams jābūt Ticībai šiem minizirnīšiem un pilieniņiem, kuri liek pašam organismam tikt ar slimību galā. Piedod spēku vai uguntiņu, kas cīnās pret iekaisumu. Ticiet un esiet veseli !!!
    Kristīne Mālkalniete-Ošiņa
    Cienu homeopātu darbu un mums ļoti palīdz pret dažādām likstām. Gan saaukstēšanās, gan veģitatīvai distonijai u.c. Mūsu ģimenē piekopjam arī tēju terapiju, katrs savai noskaņai un orgānam, kam jāpalīdz. Kumelītes, vilkābele, melisa u.c. Veseļojamies galvenokārt tikai ar dabas lietām. Tam ir jātic un tad arī strādā!:) Esam veseli un dzīvepriecīgi!:)

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē