• Ar teipiem pret iesnām?

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Kad degunu, galvu un prātu pārņēmušas iesnas, esi gatavs darīt teju visu, lai atvieglotu pašsajūtu, atgūtu elpu un varētu atkal būt brīvs. Varbūt izmēģināt teipošanu? Turklāt to var veikt arī maziem bērniem!

    Iesaka mākslas terapeite Sindija Meluškāne:

    – To, ka teipošana palīdz pret iesnām, uzzināju jau pirms dažiem gadiem, kad vedu savu jaunāko meitu uz klepus masāžu pie masieres Aijas Apsītes. 

    Ne reizi vien pati uz sava, savu bērnu un draugu bērnu deguniem esmu izbaudījusi, ka tas ir gluži vai brīnumlīdzeklis, lai samazinātu tūsku un atvieglotu elpošanu iesnu gadījumā. Piekrītu, ka teipu līmēšanai nepieciešamas zināšanas, un elementārā līmenī to var apgūt arī kursos pie Aijas Apsītes, kas regulāri rīko teipošanas kursus neprofesionāļiem (informāciju atradīsi aijasprakse.lv).

    Taču, ja runa ir par teipošanas plāksteriem pret iesnām, tos gan var līmēt arī bez priekšzināšanām, jo neko nepareizi izdarīt nevar.

    Turklāt medicīnas preču veikalos ir nopērkami speciāli teipošanas plāksteri gan pieaugušajiem, gan bērniem, kas ideāli nosedz deguna dobumu no ārpuses, uzlabo asinsriti un limfas cirkulāciju, tādējādi samazinot tūsku un iekaisumu.

    Tā kā man jau kopš bērnības ir hronisks haimorīts (deguna dobuma iekaisums), par iesnām zinu visai daudz un droši varu teikt, ka šis ir viens no efektīvākajiem līdzekļiem, turklāt drošs un nekaitīgs arī grūtniecēm un zīdaiņiem, kam aizliktā deguna dēļ var būt apgrūtināta zīšana.

    Noskaties video, kā liek teipus, ja ir saaukstēšanās vai alerģiskas iesnas jeb siena drudzis. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē