• 16 nedēļas līdz Rimi Rīgas maratonam!

    Veselība
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lauris Vīksne
    Aizvadītajā nedēļas nogalē ar Rimi Rīgas maratona Skriešanas skolu un pavasara treniņu programmas pieteikšanu tika atklāta 16 nedēļu atskaite līdz Rīgas maratonam. Tas ir vispārpieņemts simbolisks atskaites punkts, lai paspētu sagatavoties garākajām distancēm – maratonam un pusmaratonam. Skriešanas skolu apmeklēja vairāki simti skriešanas entuziastu, un Latvijas vadošie garo distanču skrējēji tajā dalījās gan ar saviem pieredzes stāstiem, gan atklāja savas šī gada ambīcijas attiecībā uz dalību maratonā.

    Pirmajā Skriešanas skolā ar noderīgiem ieteikumiem, gatavojoties maratonam dalījās gan Latvijas ātrākā maratoniste Jeļena Prokopčuka, gan citi Latvijas elites atlēti un sabiedrībā zināmi skriešanas entuziasti. Latvijas vadošie sportisti Skriešanas skolā atklāja arī savus plānus šī gada pavasarim un lielāko intrigu maijam, kā jau ierasts, radīja Jeļenas Prokopčukas plāni.

    Lai arī pilnvērtīgā elites treniņu režīmā viņa joprojām nav atgriezusies, Prokopčuka solās būt gatava startam jubilejas jeb 30. Rimi Rīgas maratonā 17. maijā un Rimi Rīgas maratonā piedalīties gan kā iedvesmotāja un trenere, gan cīnīties par Latvijas čempiones titulu 42 km distancē. Dāmu konkurencē šogad cīņa solās būt interesanta, jo Karīna Helmane – Soročenkova, pēdējo divu gadu čempiones titula ieguvēja, ir gatava to aizstāvēt vēlreiz.

    «Līdzās bērnu audzināšanai un treniņiem, esmu uzņēmusies arī atbildīgu treneres un iedvesmotājas lomu gan Jeļenas Prokopčukas skriešanas skolā,
    Jeļena Prokopčuka
    Jeļena Prokopčuka
    gan Rimi Rīgas maratonā, cenšoties savu pieredzi nodot gan tiem, kas tikai apgūst pirmos soļus skriešanā, gan pieredzējušiem atlētiem.

    Rīgas maratonā šoreiz necentīšos pretendēt uz pjedestāla vietu, lai gan no Latvijas čempiones titula maratonā, kas, starp citu, nav manā kolekcijā, neatteiktos. Aicinu visus izvēlēties saviem spēkiem atbilstošu distanci un maratona jubileju pienācīgi nosvinēt ar skaistu skrējienu Rīgā 17. maijā», saka Jeļena Prokopčuka.  

    Karīna Helmane – Soročenkova, kura pērn Frankurtes maratonā uzstādīja personīgo maratona rekordu, kļūstot par otro ātrāko maratonisti Latvijā, jaunajā sezonā grib pārspēti pati sevi dažādās disciplīnās: «Viens no mērķiem būtu labot 10 000 m jeb 10 km skrējiena rezultātus, jo tas palika nepiepildītais mērķis iepriekšējā sezonā. Šobrīd gatavojos pasaules čempionātam pusmaratonā, kas marta beigās notiks Polijā. Noteikti gribētu skriet arī Rimi Rīgas maratonā, lai aizstāvētu savu jau iepriekšējos divos gados iegūto Latvijas čempiones titulu. Ļoti ceru, ka izdosies aizbraukt arī uz Eiropas čempionātu, kur plānoju startēt pusmaratona distancē. Un vēl mums ar treneri vajadzētu izdomāt kādu skaistu rudens maratonu, kurā piedalīties, lai uzliktu sezonai punktiņu uz »i"," pastāstīja sportiste.

    Kungu konkurencē Jānis Višķers pagājušajā sezonā divreiz lauza savu pusmaratona rekordu un uzstādīja personīgo rekordu arī maratona distancē Berlīnes maratonā. Taču par saviem šī gada plāniem Jānis ir visai noslēpumains: «Ņemot vērā jaunos olimpiskos standartus, nolēmu mainīt arī savu treniņu metodiku un procesu. Ja reiz gribu būt ātrāks un kaut kad nākotnē izpildīt Olimpiskos kritērijus, treniņu procesā ir vajadzīgas kardinālas pārmaiņas! Par rezultātiem šajā sezonā nevēlos runāt, jo šobrīd esmu ceļā uz nezināmo, lai jau netālā nākotnē labotu savus un, iespējams, arī Latvijas rekordus pusmaratonā un maratonā. Esmu pozitīvi noskaņots, lai sasniegtu sev izvirzītos mērķus, tāpēc lūgums maniem konkurentiem neatslābt, lai man būtu papildu motivācija manu mērķu īstenošanai!»

    Latvijas maratona un pusmaratona rekorda turētājs Valērijs Žolnerovičs prognozē, ka Rimi Rīgas maratona ievaros startēs pusmaratona distancē. Savukārt Dmitrijs Serjogins, kurš pagājušajā gadā startēja Pasaules čempionātā maratonā Dohā un gada izskaņā laboja sev piederošo Latvijas rekordu 10 km distancē, nolēmis izaicināt sevi maratona distancē un aizstāvēt savu pērn iegūto Latvijas čempiona titulu.

    Kungu konkurencē pagājušā gada čempiona Dmitrija Serjogina titula aizstāvēšanu pagaidām vēl citi konkurenti nesola izaicināt, jo Rimi Rīgas maratonā gan Valērijs Žolnerovičs, gan Jānis Višķers plāno startēt īsākās distancēs.

    Kopumā Skriešanas skolas pirmajās lekcijās sestdien un grupu treniņos svētdien abos pasākumos kopā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku.

    Arī turpmāk katru nedēļas nogali 16 nedēļu sagatavošanās cikla ietvaros, ikviens interesents tiek aicināts pievienoties Rimi Rīgas maratona pavasara treniņu programmai, kas šogad tiek rīkoti sadarbībā ar Riga Runners un Nike Run Club.  Šogad tradicionālie pavasara Mežaparka koptreniņi atraduši jaunu mājvietu un katru svētdienu notiks t/c Alfa.

    Daudzveidīgā treniņu programma plānota visu līmeņu skriešanas mīļotājiem, nodrošinot atbilstošu slodzi un treniņus pieredzējušu treneru un treniņu grupu vadītāju uzraudzībā. Tuvojoties Rimi Rīgas maratonam 16. un 17. maijā, treniņu skaits nedēļā pieaugs, piedāvājot arvien jaunus treniņu veidus.

    Skriešanas treniņi ir bez maksas un daudzveidīgā treniņu programma plānota visu līmeņu skriešanas mīļotājiem, nodrošinot atbilstošu slodzi un treniņus pieredzējušu treneru uzraudzībā. Savukārt nākamā Skriešanas skola plānota jau 29. februārī t/c Alfa, un reģistrācija skolai tiks atklāta jau tuvākās nedēļas laikā.

    Pirmā Skriešanas skolas programma bija veidota kā iedvesmas avots visiem skrējējiem, lai sāktu gatavoties Rimi Rīgas maratonam.

    Otrā un šogad noslēdzošā Skriešanas skola būs veltīta praktiskākām tēmām – treniņu plāniem, uzturam, motivācijai trenēties, sportošanai pēc slimošanas vai traumām.

    Pieteikšanās skolai un konkrēta pasākuma programma tiks izsludināta līdz nedēļas beigām. Visi interesenti tiek aicināti pieteikties pēc iespējas ātrāk, jo, kaut arī dalība pasākuma ir bez maksas, vietu skaits ir ierobežots.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē