• Piparkūku ciemats

    Siera kūkas
    16. marts, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cepumu mājiņa recepte
    Cepumu mājiņa recepte
    Ar šo svētkos būsi nepārspējams. Citā reizē noteikti izcep arī kūku vienu pašu - tā ir tā vērta!
    Sarežģītība
    Augsta
    Izmaksas
    Vidējas

    Piparkūku cepšana

     

     

    Kūka

     

    1. Sviestu saputo ar cukuru, pieputo olu, iemaisa ingveru un piparkūku garšvielas. Lej klāt un iemaisa sīrupu un pienu. Piesijā miltus ar cepamo pulveri. 
    2. Sajauc mīklu, liek 18 cm tortes veidnē, kam pamatnē ieklāts cepamais papīrs, un 180 grādu temperatūrā krāsnī cep gatavu (40–50 min.).
    3. Brīdi padzesē veidnē, tad izņem un pilnībā atdzesētu horizontāli sagriež 2 vai 3 daļās – pēc vēlēšanās. Ja kūkas virsa ir pārāk uzpūtusies, to nedaudz nolīdzina nogriežot.
    4. Kūkas krēmam krēmsieru sakuļ ar 2 ēdamkarotēm iebiezināta piena.
    5. Kūkas plāksnes plānā kārtā pārklāj ar ievārījumu, virsū sadala krēmu, liek vienu virs otras.
    6. Kūkas malu nolīdzina un noklāj ar krēmu, ko pagatavo, sajaucot 75 g sviesta ar 1 ēdamkaroti iebiezināta piena un pustējkaroti vaniļas cukura.
    7. Kūku liek ledusskapī, kamēr izgrezno piparkūkas.


    Greznošana

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē