Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Medus kūka – izcila, ja gatavo pāris dienas pirms svētkiem!

    Deserti
    Daina Lapiņa
    19. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Medus kūka
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Medus kūka
    Bagātīga, sulīga un vienlaikus gaisīga. Izcila medus kūka, ko celt galdā svētkos – recepte, kuru vērts saglabāt savā recepšu krājumā!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 30m
    4 vērtējumi
    3.75/5
    • Katliņā ar biezu dibenu uz uguns lēni izkausē un uzkarsē medu un sviestu, nevāra, no uguns noņem un iemaisa sodu.
    • Masa sāk burbuļot un vairākkārtīgi palielinās apjomā. Pievieno šķipsniņu sāls un cukuru, maisot izkausē. Uz brīdi noliek padzesēt.
    • Viegli sakuļ olas, pievieno padzesētai medus masai, labi sajauc.
    • Piesijā un iemaisa miltus, sajauc un izgāž uz miltiem pārkaisīta galda. Samīca ne pārāk stingru, gludu, nedaudz lipīgu mīklu.
    • To saveļ desā, sadala 9 daļās, katru saveļ bumbiņā.
    • Pa vienai bumbai katru uz cepampapīra izrullē ļoti plānā, apaļā plāksnē. Virsū liek 18–20 cm lielu šķīvi vai veidni, ar nazi apgriež apkārt, lieko mīklu noņem.
    • Liek cepešplātnē, kas pārklāta ar cepamo papīru, sadursta mīklu ar dakšiņu, lai neuzpūšas, un 180 grādu temperatūrā sakarsētā  krāsnī cep 5–7 minūtes zeltaini brūnu.
    • Kamēr viena plāksne cepas, gatavo nākamo. Tā turpina, līdz visas plāksnes izceptas. Katru plāksni atdzesē atsevišķi. Tāpat izcep arī mīklas atgriezumus, tie noderēs beigās.
    • Skābajam krējumam pieber pūdercukuru un ar mikseri puto, līdz krējums kļuvis biezs. Jāputo diezgan ilgi, bet tas tik un tā neuzputosies kā saldais krējums.
    • Plāksnes liek citu virs citas, pa starpām, virsu un malu noklājot ar putoto krējumu.
    • Virsu un malu pārber ar saberztu cepto atgriezumu mīklu. Kūkas virsai gar malu pārkaisa sadrupinātus ceptos riekstus. Pēc patikas papildus var izgreznot arī ar citiem rotājumiem.
    • Kūku vislabāk sagatavot pāris dienu iepriekš, lai tā ledusskapī labi var savilkties.

    Vēl citas kūkas:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē