Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Kā fritēt kartupeļus

    Kā pareizi?
    3. janvāris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kā fritēt kartupeļus
    Kā fritēt kartupeļus
    Sagatavo kartupeļus fritēšanai.

    Sagatavo kartupeļus fritēšanai. Tos nomizo un cenšas sagriezt apmēram vienāda resnuma stienīšos.

    Stienīšus kārtīgi noskalo tekošā aukstā ūdenī, nomazgājot izdalījušos cieti, liek uz dvielīša un nosusina.

    Sagatavo kartupeļus fritēšanai. Tos nomizo un cenšas sagriezt apmēram vienāda resnuma stienīšos. Stienīšus kārtīgi noskalo tekošā aukstā ūdenī, nomazgājot izdalījušos cieti, liek uz dvielīša un nosusina.

     

    Katliņā ielej augu eļļu – apmēram 1/3 katliņa augstuma –, liek uz uguns un karsē, līdz eļļas temperatūra sasniedz 130 grādus. To viegli panākt, eļļā ievietojot termometru, bez tā temperatūru noteikt ir grūti.

     

    Katliņā ielej augu eļļu – apmēram 1/3 katliņa augstuma –, liek uz uguns un karsē, līdz eļļas temperatūra sasniedz 130 grādus. To viegli panākt, eļļā ievietojot termometru, bez tā temperatūru noteikt ir grūti.

     

    Eļļā liek kartupeļu stienīšus un vāra.

     

    Eļļā liek kartupeļu stienīšus un vāra.

     

    Pēc pāris minūtēm ar naža galu pārbauda, vai kartupeļu stienīši ir mīksti.

     

    Pēc pāris minūtēm ar naža galu pārbauda, vai kartupeļu stienīši ir mīksti.

     

    Tad tos ar putu karoti no eļļas izņem, liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Ja kartupeļu ir daudz, tos vāra pa daļām. Pusgatavos kartupeļu stienīšus izklāj un atdzesē.

     

    Tad tos ar putu karoti no eļļas izņem, liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Ja kartupeļu ir daudz, tos vāra pa daļām. Pusgatavos kartupeļu stienīšus izklāj un atdzesē.

     

    Katlu ar eļļu no jauna karsē līdz 180–190 grādu temperatūrai. Liek atkal iekšā atdzesētos kartupeļus un ļauj eļļai burbuļojot vārīties, līdz kartupeļi ir skaisti zeltaini.

     

    Katlu ar eļļu no jauna karsē līdz 180–190 grādu temperatūrai. Liek atkal iekšā atdzesētos kartupeļus un ļauj eļļai burbuļojot vārīties, līdz kartupeļi ir skaisti zeltaini.

     

    Gatavus no eļļas izņem, pārkaisa sāli.

     

    Gatavus no eļļas izņem, pārkaisa sāli.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē