Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Uzlabo savu veselību ar skābētiem jeb fermentētiem produktiem!

    Receptes
    10. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Fermentēti kāposti, kimčī un citi dārzeņi ir kļuvuši par vienu no aizvadīto gadu populārākajiem produktiem veselīga dzīvesveida entuziastu vidū visā pasaulē. Taču latvieši jau izsenis ir atklājuši fermentācijas priekšrocības, piemēram, skābējot kāpostus, lai spētu tos ilgāk uzglabāt un varētu baudīt to lielisko garšu cauru gadu.

    Ģimenes uzņēmums “Dimdiņi” produkti ir iemīļoti daudzās Latvijas ģimenēs jau vairāk nekā 25 gadus. Dimdiņos mēs apvienojam cieņu pret tradīcijām ar mūsdienīgu skatu, lai radītu tīru, veselīgu un garšīgu ēdienu. Mēs ticam, ka tam, ko ēdam ir milzīga nozīme, tādēļ rūpīgi strādājam, lai no katra dārzeņa saglabātu vērtīgāko.

    Skābējot jeb fermentējot produktus neizmanto etiķi, bet ļauj produktiem pašiem dabīgi saskābt jeb fermentēties. Fermentētie produkti satur  vairāk vērtīgo uzturvielu kā to sākotnējie produkti. Piemēram, labās baktērijas skābētajos kāpostos pavairo atsevišķu vitamīnu daudzumu – folskābi, B5, B12 un pat C vitamīnu. Uzņemot uzturvielas no fermentētiem dārzeņiem, tās labāk uzsūcas organismā. Fermentēti un šķiedrvielām bagāti ēdieni tā ir veselīguma un jaunības ēdienkarte! 

    Fermentācijas procesā veidojas labās baktērijas jeb probiotiķi, kas

    • uzlabo gremošanas procesus
    • samazina iekaisuma un holesterīna rādītājus
    • veicina minerālvielu uzsūkšanos organismā
    • palīdz cīnīties pret neveselīga dzīvesveida un stresa izraisītajiem traucējumiem

    Viens no Dimdiņu jaunumiem veikalu plauktos ir korejiešu nacionālais ēdiens kimčī, kas pagatavots no fermentēta ķīnas kāposta, baltā redīsa un pikantām piedevām – ķiploka, ingvera, čili un zaļajiem lociņiem. Kimčī sastāvā ir daudz vērtīgu uzturvielu, kas pozitīvi ietekmē organismu un uzlabo pašsajūtu.

    Kā lietot fermentētus produktus?

    Uztura speciālisti rekomendē ik dienu uzņemt vienu saujas lieluma porciju fermentētu produktu. Tie palīdz gremošanai pārstrādāt arī citu pārtiku. Pievieno fermentētus produktus salātiem, sviestmaizēm, mūsdienīgām pusdienu bļodām vai baudi tīrā veidā!

    Iekļauj fermentētus produktus savā ikdienas ēdienkartē un baudi lielisku pašsajūtu!

    Meklē "Dimdiņi" produktus veikalos - tagad jaunā izskatā!

    Vairāk informācijas: www.dimdini.lv; Facebook; Instagram

    Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem

    Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņi fermentētos kimchi? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti.

    Nepieciešams (4 personām):

    • 300 g Dimdiņi fermentēti kimchi
    • 3 saldie kartupeļi
    • 200 g šampinjoni
    • 100 g stikla nūdeles
    • 150 g sarkanie redīsi
    • Eļļa cepšanai
    • šķipsna sāls, pipari

    Sinepju mērcei:

    • 1 ēdamkarote franču sinepes
    • 100 g bezpiedevu jogurts
    • 20 ml citronu sula
    • Šķipsna sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm
    2. Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu, pievieno nedaudz sāli un piparus, cep 8–10 minūtes, tad uz tās pašas pannas 4–6 minūtes apcep izvārītā saldā kartupeļa daiviņas.
    3. Sajauc visas mērces sastāvdaļas kopā, rīsu nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 6–8 minūtēm, tad nokāš un noskalo ar aukstu ūdeni.
    4. Bļodā kārto kimchi salātus, saldo kartupeli, stikla nūdeles, šampinjonus, redīsu, pārlej ar mērci un pasniedz.

     

    Dimdiņi fermentēti Kimchi salātu tako ar vistas fileju

    Brīvdienās plānojas ciemiņi, un nezini ko gatavot? Izmēģini kimchi salātu tako – viegli, ātri un gardi!

    Nepieciešams (4 personām):

    • 200 g Dimdiņi fermentēti kimchi salāti
    • 400 g vistas fileja
    • 12 gab. tako laiviņas
    • 2 avokado
    • 60 g ķirštomāti
    • 1 laims
    • 100 g bezpiedevu jogurts
    • 1 ēdamkarote sinepes
    • Šķipsna citronpipari
    • Šķipsna sāls, pipari
    • Eļļa cepšanai

    Pagatavošana:

    1. Uzkarsē pannu ar eļļu, vistas fileju sagriež nelielos gabalos un cep 8–12 minūtes. Pievieno citronpiparus un cep vēl 3–4 minūtes;
    2. Avokado nomizo, sagriež šķēlītēs, ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Bļodā sajauc bezpiedevu jogurtu, sinepes, sāli, piparus un laima sulu;
    3. Tako laiviņās kārto kimchi salātus, vistas fileju, avokado, ķirštomātus, pārlej ar mērci un pasniedz.

     

    Sarkanie Dimdiņkāposti ar ceptiem ķirbja gabaliņiem un rīsiem

    Ja meklē recepti, kuru vienkārši pagatavot vakariņām – tad šī būs īstā. Turklāt, ja neapēd visu vienā vakarā, ņem nākamā dienā līdz pusdienām. Sarkanie Dimdiņkāposti ar ceptiem ķirbjiem un rīsiem izdodas krāsaini un saulaini, kas ne tikai priecēs ne tikai vēderu, bet arī acis.

    Nepieciešams (4 personām):

    • 800 g ķirbis – sagriezts nelielos gabalos
    • 300 g sarkanie skābētie Dimdiņkāposti
    • 300 – 400 g rīsi
    • 200 ml kokosriekstu piens
    • Sauja dažādu dīgstu
    • Eļļa cepšanai
    • Sāls – pēc garšas
    • Čilli pārslas – pēc asuma un garšas
    • ½ tējkarote karija pulvera – ja vēlas

    Pagatavošana:

    1. Ķirbi liek verdošā ūdenī un vāra 5–7 minūtes, lai tas ir mīksts, bet ar nedaudz cietu vidiņu, verdošā ūdenī izvāra rīsu līdz tie mīksti;
    2. Uzkarsē pannu ar eļļu, apcep ķirbja gabaliņus, pievieno sarkanos skābētos kāpostus, kokosriekstu pienu, rīsus un garšvielas pasautē 10–14 minūtes;
    3. Pasniedz pārberot ar dīgstiem.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē