Brazīlijas garša: pasiflorā marinētas garneles kokospienā ar dārzeņiem

Tiekamies pie viena galda
Ilze Klapere
Ilze Klapere
Ieva
Ieva
26. jūnijs, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Mukeka (Moqueca) ir slavens brazīliešu sautējums ar jūras veltēm – receptes ir dažādas, var būt gan ar zivīm, gan garnelēm un citām jūras veltēm. Interesanti, ka kokospienu šai receptei Latvijā dzīvojošā Vanesa Rufino iesaka pagatavot pašiem – no svaiga kokosrieksta.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Augstas
1 vērtējums
5/5

Garneles liek bļodā, pievieno pasifloras augļa mīkstumu, apviļā un atstāj iemarinēties. Sagriež parupjos gabaliņos tomātus, ripiņās paprikas, sakapā čili, sīpolu un ķiplokdaivu.

Kokospienu Vanesa gatavo no vesela, svaiga kokosrieksta. Viņa ņem lielo pavāra nazi un ar otru tā pusi īsiem, spēcīgiem sitieniem apdauza kokosriekstam visapkārt pa viduslīniju – cietā čaula nu ir noņemama, bet par plāno brūno kārtiņu Vanesa neraizējas, sakapājot balto mīkstumu gabaliņos. Tos liek blenderī, pielej kādu krūzi ūdens un samaļ. Tad izkāš caur sietu un iegūst kokospienu un izspaidas – tās Vanesa ārā nemet, bet parasti vēlāk iecep kūkā – līdzīgi kā, piemēram, rīvētus burkānus burkānkūkā.

Katlā apcep sakapātu sīpolu un ķiploku, tad pievieno sagrieztas paprikas ripiņas, tomātu gabaliņus, lauru lapas, maisot apcep. Tad liek klāt iemarinētās garneles – tās drīkst cept tikai īsu brīdi (ja pārcep, kļūst nebaudāmas). Pievieno arī kinzu, garšvielas (ja vēlas, var pievienot arī pesto) visu kopā nedaudz apcep. Tad pielej kokospienu un maisot ļauj visam vēl mazliet pasautēties.

Pasniedz kokosa čaulas pusītē ar rīsiem un saldo kartupeļu biezeni.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

 

Privātā Dzīve

Vairāk

Receptes

Vairāk

Veselība

Vairāk

Ieva

Vairāk

Klubs

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Astes

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

Santa+