• Teļa gaļas zupa ar grūbām

    Zupas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    14. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Teļa gaļas zupa ar grūbām
    Foto: Ieva Andersone
    Teļa gaļas zupa ar grūbām
    18. gadsimta muižnieku zupa, kas pielāgota mūsdienu produktiem un mērvienībām. Oriģinālais nosaukums pirmajā latviešu valodas pavārgrāmatā – Vērša gaļas zupe ar pērlesgrūbām. Kā toreiz, tā arī tagad – lieliska, eleganta zupa!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

     

    • Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, aplej ar aukstu ūdeni un liek vārīties.
    • Pa to laiku nomazgā puravus un sagriež ripiņās. Uz pannas uzlej nedaudz eļļas un liek karsēties.
    • Karstā pannā ber puravus, un nelielā karstumā apcep, līdz tie caurspīdīgi.
    • Kad gaļa uzvārījusies, nogriež pēc iespējas mazāku karstumu, noputo, pievieno ķiplokus, sāli, piparus, laurlapas un atstāj virmot.
    • Aukstā ūdenī noskalo grūbas un atstāj mērcēties, kamēr gaļa vārās. Kad gaļa gatava, buljonu izkāš caur sietiņu, atbrīvojoties no pipariem un laurlapām.
    • Buljonam pievieno apceptos puravus un grūbas, vāra, līdz grūbas gatavas.
    • Beigās zupai pievieno gatavo gaļu. Pasniedz ar zaļumiem.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē