• Svaigs, viegls un skābens – zīdains ķīselis

    Deserti
    Ilze Klapere
    30. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ogu ķīselis
    Foto: Ieva Andersone
    Ogu ķīselis
    Ķīselis daudziem no vidējās paaudzes ir mīļas vai ne tik mīļas bērnības atmiņas. Atceries to biezo, brūno ķīseli ar augļiem un rozīnēm? Un sauso ķīseli, kuru vislabprātāk ēdām no pakas? Ir laiks uzvārīt īsto! Ķīselis ir viegls, garšīgs, figūrai nekaitīgs desertiņš, ko var garšīgi sapārot ar saldējumu, putukrējumu, vārīto krēmu vai – liesākam variantam – ar medu saldinātu jogurtu!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    20m
    • Katliņā ielej ūdeni un ieber ogas, kā arī nomizotu un šķēlītēs sagrieztu ābolu.
    • Iemet arī kanēļa standziņu, divas krustnagliņas un šķēlītēs sagrieztu ingvera sakni.
    • Uz neliels uguns, ik pa laikam apmaisot, vāra, līdz ogas un āboli pašķīduši. Tad ber klāt cukuru.
    • Pamaisa, līdz tas izkūst, izķeksē kanēļa standziņu, krustnagliņas un, ja vēlas, arī ingvera šķēlītes.
    • Tad aukstā ūdenī iemaisa cieti un pielej topošajam ķīselim, nepārtraucot maisīšanu.
    • Sagaida, kad ķīselis uzmet pirmo burbuli, un ņem nost no plīts (ja turpināsi vārīt, ķīselis atkal var sašķidrināties).
    • Atdzesē un pasniedz ar kādu iecienītu krēmu, pannakotu vai putukrējumu – kā sirds un garšas kārpiņas vēlas!

     

    Padoms

    Ja ķīseli vēlas viendabīgu, pirms cietes pievienošanas to sablendē.

    Ar dzērvenēm garša būs izteiksmīgāka. 

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē