• Šobrīd

    weather img

    Rīga +16°C Daļēji saulains, R/DR vējš, 1.54 m/s

    Slavenie Koba salāti

    Salāti
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    27. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Koba salāti
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Koba salāti
    Koba salātus augstā cieņā tur visā Amerikā (līdzīgi, kā pie mums rasolu, tos var atrast daudzu ēstuvju ēdienkartēs). Taču radīti tie pilnīgi noteikti bija Kalifornijas sirdī – Holivudas restorānā Brown Derby – un nodēvēti par godu restorāna īpašniekam Robertam Kobam. Svaigi dārzeņi, sātīga vistiņa un ola, kraukšķīgais bekons un elegants franču stila vinegrets – šie salāti ir gan veselīgi, gan gardi un sātīgi, tāpēc bieži vien tiek baudīti vieglās kaliforniešu pusdienās.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    30m
    • Bekonu uz pannas no abām pusēm apcep kraukšķīgu. Liek malā uz papīra dvieļa.
    • Vistas filejas sasāla un sapiparo, liek cepties turpat uz pannas – no katras puses apmēram 6 minūtes. Liek malā atpūsties. 
    • Pagatavo mērci. Sajauc šaloti, etiķi, citrona sulu, cukuru, sinepes.
    • Kuļot lēnītēm pievieno eļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. 
    • Romiešu salātus saplucina un ieklāj platā salātu traukā.
    • Pārlej ar pusi pagatavotās mērces un ar rokām sajauc. Bekonu un vistu sagriež mazos gabaliņos. 
    • Pāri salātlapām citu citam līdzās kārtās klāj tomātus, olas, avokado, bekonu un vistu.
    • Pārslaka ar atlikušo mērci, pārkaisa ar sieru un lociņiem. 

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Daba un Dzīvnieki

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Abonē