Santa.lv
  • Slavenā ēdienu blogere Dženija Devūra klejo pa Rīgas kafejnīcām. Lūk, ko viņa saka par mūsu gardumiem!

    Gardēži
    Marta Kalniņa
    12. oktobris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Latvijā ieradusies slavenā ēdienu blogere Dženija Devūra, un nu viņa sociālajos tīklos stāsta, kā garšo Rīgas izcilākie gardumi. Devūras fani ir sajūsmā un jau sapņo doties uz Latviju, lai nogaršotu šos šedevrus.

     

    Slavenā ēdienu blogere Dženija Devūra no Losandželosas nupat kopā ar draudzeni paciemojusies Rīgā. Savu gardēžu ekskursiju viņas sākušas ar kafijas grauzdētavas Kalve, kur nogaršojušas «ekselentu espreso un maču», kā arī «pieklājīgas kanēļmaizītes», apmeklējumu.

     

     

    Tālāk viņu ceļš veda uz Centrāltirgu, kur Dženija ar draudzeni baudīja vareņikus, sēņu zupu maizes krūzītē un izslavētos virtuļus ar pildījumiem. Īpaši viešņas sajūsmināja virtuļu cena – tikai 50 centi gabalā! Pēc tam dāmas uzmeklēja saldējuma kafejnīcu Molberts, kur  baudījušas «brīnumainu saldējumu». Dženija izvēlējās vienu no neparstākajiem – melnās šokolādes desas ar marmelādes gabaliņiem saldējumu.

     

    @janiedevours Trying desserts from Kūkotava bakery in Riga, Latvia 🇱🇻 #kūkotava #rigabakery #meduskuka ♬ original sound – janiedevours

     

    Nākamajā dienā Dženija devās uz Kūkotavu un testēja tās izcilākos gardumus. Viņas video patiesi sajūsminājis ēdienu blogeres fanus – gardēžus no visas pasaules. Instagram vien viņas gardajiem piedzīvojumiem ir 214 tūkstoši sekotāju, bet TikTok – vairāk nekā 707 tūkstoši. 

    Kā pirmo Devūra nogaršoja populāro un katram latvietim labi zināmo kūciņu Vecrīga.

     

     

    «Šī atšķiras no visām citām krēmkūkām, kuras esmu  ēdusi līdz šim,» atzinās Dženija. Šokolādes kūka izpelnījās astoņas balles, bet ar eksotisko auglu krēmu pildītā Pavlova – visas desmit.

    Īpašu baudījumu Dženijai sniedza pistāciju eklērs, bet par absolūtu favorīti tika atzīta medus kūka. 

    Viņa atklāja, ka iepriekš šo gardumu baudījusi ukraiņu versijā – medoviku. Taču Kūkotavas našķis viņu pārsteidza. «Šis ir labākais deserts, kādu esmu baudījusi šajā gadā,» paziņoja ēdienu blogere.

     

     

    Redzot, kā viņa mielojas ar latviešu kūkām, daudzi atzina – iekļaus Latviju savā sapņu ceļojumu listē, lai tikai nogaršotu mūsu konditoreju, un īpaši interesi raisīja Devūras izdaudzinātā medus kūka. «Latvija visos aspektos pārspēja manas cerības,» komunicējot ar saviem sekotājiem, atzīst Dženija.  

    Blogeres sekotāji savukārt atzīmē, ka ar šiem apskatiem Dženija esot raisījusi lielu interesi par Rīgu kā interesantu gardēžu pieturvietu. Arī tie, kas nebija plānojuši ceļot uz Latviju, tagad ļoti gribot to darīt. 

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk