Siera un dārzeņu strūdele

9. aprīlis
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Siera un dārzeņu strūdele
Foto: Ieva Andersone
Siera un dārzeņu strūdele
Brīnišķīgs, viegls ēdiens, kas neprasīs vairāk par pusstundu tīksmīgas rosīšanās. Taču aromāts krāsas un garšas liks justies kā mazos svētkos. Ideāli ar glāzi vēsa baltvīna.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
20m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
50m
  • Pannā uzkarsē eļļu ar sviestu. Uz vidēji lielas liesmas liek apcepties sīpolu un ķiploku, pēc nepilnas minūtes pievieno burkānu un apmaisot cep, līdz tas mīksts.
  • Pievieno cukīni, šķipsniņu sāls un turpina cept, līdz tie gatavi. Pievieno baltvīnu un timiānu, palielina liesmu un maisot pakarsē, līdz vīns iztvaikojis.
  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Cepampannu izklāj ar cepampapīru un ietauko. Rīvēto sieru sajauc.
  • Atlaidinātas mīklas plāksnes savieno garākajā malā un viegli izrullē. Izklāj uz cepamplāts.
  • Pusi siera vienmērīgi izklāj uz mīklas. Otru pusi sajauc ar ceptajiem dārzeņiem un arī izklāj uz mīklas plātnes, atstājot pāris centimetru maliņu brīvu.
  • Mīklu uzmanīgi aizrullē un aizspiež maliņas. Apziež ar olas dzeltenumu.
  • Šauj krāsnī un cep 30 minūtes.

 

*Štrūdeli var sagatavot iepriekšējā vakarā un, ietītu folijā, uzglabāt ledusskapī. Pirms pasniegšanas apziež ar olu un šauj krāsnī.

 

Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+