Majonēze

Mērces
16. februāris, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Majonēze recepte
Majonēze recepte
Mājās gatavota majonēze bez nevienas E vielas.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas

1. Olu dzeltenumiem bļodā pievieno sāli, cukuru, pipa­rus un sinepes.
2. Puto, līdz masa kļūst biezāka un sausās sastāvdaļas ir izšķīdušas.
3. Nepārtraucot putošanu, pa pilienam pievieno eļļu.
4. Kad masa jau saputojusies bieza, eļļu var liet strūkliņā pa daļām. Nedrīkst pievienot jaunu eļļas porciju, līdz iepriekšējā nav kārtīgi saputojusies viendabīga. Masa ir bieza un dzeltenīga.
5. Turpinot putošanu, pievieno citrona sulu vai baltvīna etiķi. Masa kļūst baltāka.
6. Ja majonēze šķiet pārāk bieza, tajā iemaisa nedaudz vārīta, atdzesēta ūdens. Ja nepieciešams, var pievienot vēl skābumu, sāli, piparus vai cukuru.
 

Lasi citur

 

Noderīgi un interesanti

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs

Santa+