Dienvidu saules iedvesmota apelsīnu kūka

Kūka, recepte
Dagnija Zīverte
5. jūlijs
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Shutterstock
Šoreiz gribu piedāvāt kūku, kas smaržo pēc brīvdienām Dienvideiropā un neprasa bezgalīgu noņemšanos vai sastāvdaļu medīšanu.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
35m
Pagatavošana
35m
Kopējais laiks
1st 10m

Nosaukuma šai kūkai nav, pie receptes nonācu, iedvesmojoties no spānietes bizkočo un grieķietes portokalopitas. Abas ciemos ierodas apelsīnu ražas izskaņā. Spāniete tiek cepta ar olīveļļu, bet grieķiete – ar grieķu jogurtu un filo mīklu. Bet abas, vēl karstas būdamas, tiek piesūcinātas ar aromātisku apelsīnu sīrupu, un abas no vaiga atgādina košu un priecīgu saules ripuli. Manā – latviskajā – versijā būs sviests un kviešu milti, tomēr pats galvenais – grēcīgs, smaržīgs, salds prieks paliek nemainīgs.

Ņem vērā!

* Sīrupā apelsīnu miziņas vietā var likt arī citrona miziņu.

* Visu šo sīrupa daudzumu es kūkai neizmantoju – nedaudz paturu, lai vēlāk liktu salātu mērcēs.

* Šai kūkai lieliski piestāv mandeļu milti – 200 g parasto miltu vietā var ņemt 150 g parasto un 50 g mandeļu miltu. 

 

1. Vispirms pagatavo sīrupu, visas sastāvdaļas nelielā katliņā uzkarsējot un virs lēnas liesmas pakarsējot dažas minūtes. Atstāj padzist.

2. Ķeras pie kūkas. Vispirms jogurtu sajauc ar cepampulveri un atstāj pastāvēt.

3. Otrā traukā ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un apelsīna miziņu maigi oranžīgā gaisīgā masā. Iejauc sviestu, sakuļ. Maigi iemaisa jogurtu.

4. Miltus sajauc ar sāli un kanēli. Pakāpeniski iesijā mīklā.

5. Mīklu lej ietaukotā cepamformā un 180 grādu karstumā cep 30 minūtes.

6. Kad kūka gatava, to vienmērīgi pārlej ar sīrupu (var nedaudz sadurstīt virsmu, lai sīrups labāk iesūcas). Kūkai ļauj iestāvēties vēsumā pāris stundu.

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs